Zeka kaže: Ne treba mi funkcija!

Žarko Zečević odgovara na optužbe da je vođa "pučista" na kandidacionim Zborovima i demantuje da će se vratiti u Partizan kao funkcioner. "Samo sam bio deo većine koja je za promene u Partizanu. Ogromne većine", kaže za MONDO.

Fudbal 24.12.2014 | 18:20
Zeka kaže: Ne treba mi funkcija!

Događaji sa kandidacionih zborova uoči Izborne skupštine FK Partizana (25. decembar, 16 sati) izazvali su tektonske potrese u javnosti naklonjenoj crno-belih.

Praktično, u utorak je u fiskulturnoj sali na stadionu u Humskoj, mestu gde su birani novi delegati Skupštine Partizana, došlo do veleobrta. Od tog trenutka, struja naklonjena Zoranu Popoviću postala je favorit na izborima, dok je ona okupljena oko Mileta Jovičića, iako je izgledalo da drži sve u svojim rukama, odjednom dobila sporednu ulogu.

Mnogi su zasluge za takav razvoj situacije pripisali nekadašnjem generalnom sekretaru "parnog valjka" Žarku Zečeviću. Bivši čelnik fudbalskog kluba za MONDO iznosi stav povodom optužbi da je vođa "pučista" u Partizanu.

"Prvo. Juče nije pobedila nikakva 'Zečevićeva struja', kao što žele da se prikaže u javnosti. Samo sam bio deo većine koja je za promene u Partizanu. Ogromne većine. Ništa više od toga", počeo je Zečević.

"Drugo. Ne vraćam se u Partizan! Nikada iz njega nisam ni odlazio. U njemu sam 50 godina, što kao igrač, što kao funkcioner. Iz porodice nikada ne možeš da odeš, samo možeš da budeš aktivan ili pasivan učesnik".

Zečević kaže da neće prihvatiti nijednu funkciju u klubu.

"Treće. Ne zanimaju me funkcije u Partizanu i ne prihvatam nikakvu funkciju u Partizanu, osim da budem član Skupštine jer sam izabran na Zborovima da budem delegat u Skupštini".

Na zborovima u utorak, prema rečima Zečevića, bila je prisutna samo jedna partija, crno-bela!

"Četvrto. Svi koji su bili prisutni na oba Zbora su bili ljubitelji crno-bele boje i pripadnici crno-bele partije. Ko je politički angažovan i u kojoj je partiji me uopšte ne interesuje".

Zamoljen da prokomentariše tvrdnje pojedinih članova Upravnog odbora (koji zaseda) da rezultati zborova protivpravni i da krše Statut FK Partizan, Zečević odgovara:

"Nisam pravnik i ne mogu da govorim o tome. Ako je Nadzorni odbor, u kojem sede vrhunski pravnici verifikovao odluke, onda u njih ne bi trebalo da sumnjamo", rekao je Žarko Zečević.

Komentari / 0

Ostavite komentar