НБА: Добише и Лејкерси и то без Кобија!

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса показали су да и без Кобија Брајант могу до подвига, па су у ноћи између уторка и среде савладали страшни Голден стејт са 115:105. Ипак, звезда вечери био је легендарни српски кошаркаш Владе Дивац!

Кошарка 24.12.2014 | 16:00
НБА: Добише и Лејкерси и то без Кобија!

Можда су играчи Лејкерса осетили присуство легенде, јер је на трибинама био Владе Дивац који је добио прилику да са центра погоди кош и освоји 90.000 долара у хуманитарне сврхе - што је он и учинио на одушевљење публике!

Све се то дешавало на полувремену, а до тада је тим из Лос Анђелеса знантно надјачао противника, а разлика је ишла и преко 20 поена. Велике заслуге иду Карлосу Бузеру који је убацио 18 поена, када је било важно ту је био Рони Прајс који је дао поен мање, а Ник Јанг је убацио 15 поена.

Стефон Кари је на другој страни урадио неколико невероватних потеза у првој четвртини и завршио меч са 22 поена, уз њега је стандардно био Клеј Томпсон са 18 поена, али се још једном показало да без помоћи остатка екипе није лако доћи до победе, а навијачи "ратника" очекују пуну форму Дејвида Лија који је све бољи.

У осталим мечевима, Орландо је, на челу са Николом Вучевићем, показао зубе Бостону савладавши га са 100:95. Кливленд није имао проблема са индиспонираном Минесотом 125:104, а Атланта је у великој завршници била јача од Лос Анђелес Клиперса 106:104. Филаделфија је дошла до четврте победе у сезони, а пао је Мајами који је одиграо очајну последњу четвртину 91:87.

Бостон је упао у неку летаргију од одласка Рејџона Ронда, док је Орландо на погон Николе Вучевића показао Селтиксима како се бори и без већих имена или звезда у тиму. Вучевић је са дабл-дабл учинком 18 поена и 12 скокова био мотор у другом полувремену, док му је уз раме био Кајл Оквин са 18 поена и 13 скокова.

Тајлер Зелер је покушао да подигне Бостон са 22 поена, у томе му је помагао Ејвери Бредли са два поена мање, али катастрофална прва четвртина се није исправила ни са фантастичном последњом деоницом, тако да су Селтикси везали други пораз.

Када трио Кливленда крене да игра, онда противник заиста нема шансе, поготово не Минесота која се није ни надала да може доћи до бољег резултата против Кавалирса. Испоставило се да домаћину уопште нису ни потребни поени играча са клупе, јер су двоцифрени учинак имали само људи из прве петорке - Леброн Џејмс, Кевин Лав, Кајри Ирвинг, Дион Вејтерс и Шон Мерион.

Ирвинг је још једном украо шоу са 29 поена, дабл-дабл машина Лав је дао 20 поена и уписао десет скокова, а Џејмс је постигао 24 поена. Ендрију Вигинс је међу Тимберволфсима био најбољи са 27 поена, а Минесоти се не пише добро до повратка Мартина, Пековића и Рубија.

Демар Керол је бриљирао у победи Атланте над Клиперсима са 25 поена и десет скокова и био главни кривац што екипа из Лос Анђелеса иде кући поражена. Међу гостима је било све као и увек, само са мало слабијим цифрама, па је Блејк Грифин убацио 21 поен уз 11 асистенција, Крис Пол је имао 18 поена, а доминацију у рекету је поново направио Деандре Џордан који је поред 15 поена имао чак 22 скока.

Хокси су ипак остварили победу и добили таман опорављеног Перу Антића који је преседео меч на клупи, јер је још увек ровит.

Филаделфији је свака победа као неки празник, а овога пута је то прослављено против Мајамија, а посебно ће остати упамћена по последњој четвртини где су обе екипе постигле заједно 27 поена, далеко испод просека НБА лиге (18:9).

И поред свега, Мајами је имао у последњем нападу два шута за победу и један за продужетак, али су се играчи домаће екипе прописно испромашивали и омогућили да противник заврши утакмицу са слободних бацања. Мајкл Картер-Вилијамс је по обичају показао квалитет у Филију са 20 поена, а Двејн Вејд са 23 поена на другој страни није могао сам да вуче екипу.

НБА лига, резултати:
Кливленд - Минесота 125:104
Индијана - Њу Орлеанс 96:84
Орландо - Бостон 100:95
Вашингтон - Чикаго 91:99
Атланта - ЛА Клиперс 107:104
Бруклин - Денвер 102:96
Мајами - Филаделфија 87:91
Милвоки - Шарлот 101:108
Оклахома - Портланд 111:115 (након продужетка)
Финикс - Далас 124:115
ЛА Лејкерс - Голден Стејт 115:105

Коментари / 0

Оставите коментар