NBA: Dobiše i Lejkersi i to bez Kobija!

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pokazali su da i bez Kobija Brajant mogu do podviga, pa su u noći između utorka i srede savladali strašni Golden stejt sa 115:105. Ipak, zvezda večeri bio je legendarni srpski košarkaš Vlade Divac!

Košarka 24.12.2014 | 16:00
NBA: Dobiše i Lejkersi i to bez Kobija!

Možda su igrači Lejkersa osetili prisustvo legende, jer je na tribinama bio Vlade Divac koji je dobio priliku da sa centra pogodi koš i osvoji 90.000 dolara u humanitarne svrhe - što je on i učinio na oduševljenje publike!

Sve se to dešavalo na poluvremenu, a do tada je tim iz Los Anđelesa znantno nadjačao protivnika, a razlika je išla i preko 20 poena. Velike zasluge idu Karlosu Buzeru koji je ubacio 18 poena, kada je bilo važno tu je bio Roni Prajs koji je dao poen manje, a Nik Jang je ubacio 15 poena.

Stefon Kari je na drugoj strani uradio nekoliko neverovatnih poteza u prvoj četvrtini i završio meč sa 22 poena, uz njega je standardno bio Klej Tompson sa 18 poena, ali se još jednom pokazalo da bez pomoći ostatka ekipe nije lako doći do pobede, a navijači "ratnika" očekuju punu formu Dejvida Lija koji je sve bolji.

U ostalim mečevima, Orlando je, na čelu sa Nikolom Vučevićem, pokazao zube Bostonu savladavši ga sa 100:95. Klivlend nije imao problema sa indisponiranom Minesotom 125:104, a Atlanta je u velikoj završnici bila jača od Los Anđeles Klipersa 106:104. Filadelfija je došla do četvrte pobede u sezoni, a pao je Majami koji je odigrao očajnu poslednju četvrtinu 91:87.

Boston je upao u neku letargiju od odlaska Rejdžona Ronda, dok je Orlando na pogon Nikole Vučevića pokazao Seltiksima kako se bori i bez većih imena ili zvezda u timu. Vučević je sa dabl-dabl učinkom 18 poena i 12 skokova bio motor u drugom poluvremenu, dok mu je uz rame bio Kajl Okvin sa 18 poena i 13 skokova.

Tajler Zeler je pokušao da podigne Boston sa 22 poena, u tome mu je pomagao Ejveri Bredli sa dva poena manje, ali katastrofalna prva četvrtina se nije ispravila ni sa fantastičnom poslednjom deonicom, tako da su Seltiksi vezali drugi poraz.

Kada trio Klivlenda krene da igra, onda protivnik zaista nema šanse, pogotovo ne Minesota koja se nije ni nadala da može doći do boljeg rezultata protiv Kavalirsa. Ispostavilo se da domaćinu uopšte nisu ni potrebni poeni igrača sa klupe, jer su dvocifreni učinak imali samo ljudi iz prve petorke - Lebron Džejms, Kevin Lav, Kajri Irving, Dion Vejters i Šon Merion.

Irving je još jednom ukrao šou sa 29 poena, dabl-dabl mašina Lav je dao 20 poena i upisao deset skokova, a Džejms je postigao 24 poena. Endriju Vigins je među Timbervolfsima bio najbolji sa 27 poena, a Minesoti se ne piše dobro do povratka Martina, Pekovića i Rubija.

Demar Kerol je briljirao u pobedi Atlante nad Klipersima sa 25 poena i deset skokova i bio glavni krivac što ekipa iz Los Anđelesa ide kući poražena. Među gostima je bilo sve kao i uvek, samo sa malo slabijim ciframa, pa je Blejk Grifin ubacio 21 poen uz 11 asistencija, Kris Pol je imao 18 poena, a dominaciju u reketu je ponovo napravio Deandre Džordan koji je pored 15 poena imao čak 22 skoka.

Hoksi su ipak ostvarili pobedu i dobili taman oporavljenog Peru Antića koji je presedeo meč na klupi, jer je još uvek rovit.

Filadelfiji je svaka pobeda kao neki praznik, a ovoga puta je to proslavljeno protiv Majamija, a posebno će ostati upamćena po poslednjoj četvrtini gde su obe ekipe postigle zajedno 27 poena, daleko ispod proseka NBA lige (18:9).

I pored svega, Majami je imao u poslednjem napadu dva šuta za pobedu i jedan za produžetak, ali su se igrači domaće ekipe propisno ispromašivali i omogućili da protivnik završi utakmicu sa slobodnih bacanja. Majkl Karter-Vilijams je po običaju pokazao kvalitet u Filiju sa 20 poena, a Dvejn Vejd sa 23 poena na drugoj strani nije mogao sam da vuče ekipu.

NBA liga, rezultati:
Klivlend - Minesota 125:104
Indijana - Nju Orleans 96:84
Orlando - Boston 100:95
Vašington - Čikago 91:99
Atlanta - LA Klipers 107:104
Bruklin - Denver 102:96
Majami - Filadelfija 87:91
Milvoki - Šarlot 101:108
Oklahoma - Portland 111:115 (nakon produžetka)
Finiks - Dalas 124:115
LA Lejkers - Golden Stejt 115:105

Komentari / 0

Ostavite komentar