Бијељина: Пријем за медије и НВО

Бијељина је град са више од 100 невладиних организација које су изврсна спона између градске управе и интересних група грађана, рекао је данас градоначелник Бијељине Мићо Мићић, на празничном пријему за представнике невладиног сектора.

Република Српска 24.12.2014 | 13:19
Бијељина: Пријем за медије и НВО

Према његовим ријечима, у буџету за наредну годину планирано је 200.000 КМ за подршку невладиним организацијама.

Мићић је подсјетио да од ове године локална власт може да финансира само 20 одсто материјалних трошкова невладиних организација, које треба да се финансирају посредством пројеката према различитим међународним организацијама.

Секретар Асоцијације "Колоси" Милорад Јовић рекао је на пријему да су сва удружења лица са инвалидитетом у Бијељини окупљена у овој асоцијацији већ обучена за израду пројеката и да су током године успјели да привуку у град 150.000 КМ донација.

Он каже да је тај новац усмјерен за санацију кућа и опремање станова након катастрофалне поплаве, као и за бројне друге потребе лица са инвалидитетом на овом подручју.

О успјешној реализацији међународних пројеката у граду свједочи и награда Европске комисије у Бриселу која је ове године припала Удружењу за образовање Рома "Отахарин" из Бијељине за пројекат инклузије Рома.

У градској управи одржан је и традиционални пријем за представнике медијских кућа у Бијељини уз обострану оцјену да је сарадња локалне администрације и новинара била добра и обострано корисна, поготово у тешкој години у којој је град страдао у поплави.

Коментари / 0

Оставите коментар