Bijeljina: Prijem za medije i NVO

Bijeljina je grad sa više od 100 nevladinih organizacija koje su izvrsna spona između gradske uprave i interesnih grupa građana, rekao je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, na prazničnom prijemu za predstavnike nevladinog sektora.

Republika Srpska 24.12.2014 | 13:19
Bijeljina: Prijem za medije i NVO

Prema njegovim riječima, u budžetu za narednu godinu planirano je 200.000 KM za podršku nevladinim organizacijama.

Mićić je podsjetio da od ove godine lokalna vlast može da finansira samo 20 odsto materijalnih troškova nevladinih organizacija, koje treba da se finansiraju posredstvom projekata prema različitim međunarodnim organizacijama.

Sekretar Asocijacije "Kolosi" Milorad Jović rekao je na prijemu da su sva udruženja lica sa invaliditetom u Bijeljini okupljena u ovoj asocijaciji već obučena za izradu projekata i da su tokom godine uspjeli da privuku u grad 150.000 KM donacija.

On kaže da je taj novac usmjeren za sanaciju kuća i opremanje stanova nakon katastrofalne poplave, kao i za brojne druge potrebe lica sa invaliditetom na ovom području.

O uspješnoj realizaciji međunarodnih projekata u gradu svjedoči i nagrada Evropske komisije u Briselu koja je ove godine pripala Udruženju za obrazovanje Roma "Otaharin" iz Bijeljine za projekat inkluzije Roma.

U gradskoj upravi održan je i tradicionalni prijem za predstavnike medijskih kuća u Bijeljini uz obostranu ocjenu da je saradnja lokalne administracije i novinara bila dobra i obostrano korisna, pogotovo u teškoj godini u kojoj je grad stradao u poplavi.

Komentari / 0

Ostavite komentar