Хапшења због мита у војсци и одбрани

Војнобезбједносна агенција /ВБА/ је у сарадњи са Војном полицијом и Вишим јавним тужилаштвом у Београду привела шест лица осумњичених за примање мита, као и за трговину утицајем у рјешавању статусних питања у Министарству одбране и Војсци Србије.

Србија 24.12.2014 | 11:30
Хапшења због мита у војсци и одбрани

Кривичном пријавом обухваћена су четири професионална припадника Министарства одбране и Војске Србије, један пензионисани припадник Министарства одбране и један цивил.

Првоосумњичени је пуковник чији су иницијали С.Б. из Управе за кадрове Министарства одбране, кога тужилаштво терети да је у више наврата примио мито како би на основу свог службеног положаја и у оквиру службених овлашћења остварио утицај на рјешавање статусних питања и запошљавања у Министарству одбране и Војсци Србије.

За иста кривична дјела осумњичени су и подофицир Војске Србије С.М. и пензионисани припадник Министарства одбране М.Г, док су подофицири Војске Србије С.В. и Г.М. и цивил П.Ц. осумњичени за кривично дјело трговине утицајем.

Првоосумњичени С.Б. је након полицијског задржавања уз кривичну пријаву предат вишем јавном тужиоцу у Београду, док су остали осумњичени након саслушања пуштени да се бране са слободе.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар