Hapšenja zbog mita u vojsci i odbrani

Vojnobezbjednosna agencija /VBA/ je u saradnji sa Vojnom policijom i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu privela šest lica osumnjičenih za primanje mita, kao i za trgovinu uticajem u rješavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Srbija 24.12.2014 | 11:30
Hapšenja zbog mita u vojsci i odbrani

Krivičnom prijavom obuhvaćena su četiri profesionalna pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jedan penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane i jedan civil.

Prvoosumnjičeni je pukovnik čiji su inicijali S.B. iz Uprave za kadrove Ministarstva odbrane, koga tužilaštvo tereti da je u više navrata primio mito kako bi na osnovu svog službenog položaja i u okviru službenih ovlašćenja ostvario uticaj na rješavanje statusnih pitanja i zapošljavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Za ista krivična djela osumnjičeni su i podoficir Vojske Srbije S.M. i penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane M.G, dok su podoficiri Vojske Srbije S.V. i G.M. i civil P.C. osumnjičeni za krivično djelo trgovine uticajem.

Prvoosumnjičeni S.B. je nakon policijskog zadržavanja uz krivičnu prijavu predat višem javnom tužiocu u Beogradu, dok su ostali osumnjičeni nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar