У Добоју и Петрову и даље неисправна вода

На подручју добојске Мјесне заједнице Суво Поље и даље је на снази забрана употребе воде за пиће из водовода јер је лабораторијским анализама потврђено присуство арсена, потврђено је Срни у Инспекторату Републике Српске.

Република Српска 24.12.2014 | 10:45
У Добоју и Петрову и даље неисправна вода

Ова вода може се користити само као техничка вода.

Вода још није за пиће ни у општини Петрово из изворишта Јама, гдје су, без обзира што је одмах искључено са водоводног система, поново узети узорци, а анализама је потврђено присуство живе.

Ово мјесто се снабдијева само са изворишта Волујак, на којем је анализом захтијевано испитивање присуства живе и резултатима анализе је утврђено да је узорак исправан.

На подручју општине Петрово узорковање је поновљено и у Основној школи "Свети Сава" у Какмужу, гдје је анализом утврђено присуство живе, као и у Основној школи "Вук Стефановић Караџић", гдје је анализама утврђено да је узорак исправан.

Узорковање је поновљено и у општини Шамац, у мјестима гдје се вода не користи за пиће још од поплава, а становништво се снабдијева водом за пиће из цистерни. Резултате ових анализа Инспекторат још чека.

У наредном периоду поново ће бити узети узорци воде из водоводних система ради утврђивања здравствене исправности.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар