Намирнице за јачање ноктију

Свака жена воли када су јој нокти лепи и неговани. Међутим, ако су танки и ломљиви, уношењем ових намирница у организам можете им помоћи…

Мода и љепота 24.12.2014 | 10:08
Намирнице за јачање ноктију

Блитва - Блитва је веома богата биотином (витамин Х) који је битан за јачање ноктију. Поред блитве, одлични извори биотина су и шаргарепа, козије млеко, јаја, лосос, банана, и бобичасто воће.

Пилетина - Протеини су изузетно битни за јачање ноктију, а пилеће месо је богато протеинима. Протеини ће помоћи да нокти буду здрави и врате природан сјај. Уколико нисте љубитељ пилетине, јаја, морски плодови и житарице су такође добри извори протеина.

Морски плодови - Морски плодови су извор цинка који је важан састојак за здравље ноктију, а и за јачање имунолошког система. Намирнице које су поред морских плодова богате цинком су: соја, спанаћ, какао и коштуњаво воће.

Пасуљ - Уколико имате проблема са ломљењем контију, могуће је да вашем организму недостаје гвожђа. Пасуљ је веома бога гвожђем, а ако не волите да једете пасуљ, можете покушати са неком од ових намирница: све врсте махунарки, зелено лиснато поврће, сушено воће, црвено месо, какао.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар