Заједница српских општина за пет мјесеци

Заједница српских општина биће формирана у наредних три до пет месеци, најавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић.

Србија 24.12.2014 | 08:15
Заједница српских општина за пет мјесеци

Ðурић је за " Вечерње новости" рекао и да је формирање Заједнице српских општина централна тачка српске политичке борбе на Косову и Метохији.

"Желимо да (ЗСО) има капацитет и да у политичком и сваком другом смислу пружи Србима на Косову и Метохији могућност да одлучују о својим пословима и да управљају њима. Борићемо се и изборити за стварање СЗО, коју смо уписали и као тачку број један коалиционог споразума на коме тренутно почива покрајинска влада", рекао је Ðурић.

Ðурић је истакао да очекује да односи с Приштином буду нормализовани "до нивоа који ће омогућити да функционишемо, упркос томе што постоји јасно неслагање око статуса и положаја Срба у Покрајини".

"Наш поглед у вези са положајем наше јужне покрајине никада се неће променити. Спремни смо да штитимо наше виталне државне и националне интересе на Косову и Метохији", истакао је Ðурић за "Вечерње новости".

Коментари / 0

Оставите коментар