Zajednica srpskih opština za pet mjeseci

Zajednica srpskih opština biće formirana u narednih tri do pet meseci, najavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Srbija 24.12.2014 | 08:15
Zajednica srpskih opština za pet mjeseci

Ðurić je za " Večernje novosti" rekao i da je formiranje Zajednice srpskih opština centralna tačka srpske političke borbe na Kosovu i Metohiji.

"Želimo da (ZSO) ima kapacitet i da u političkom i svakom drugom smislu pruži Srbima na Kosovu i Metohiji mogućnost da odlučuju o svojim poslovima i da upravljaju njima. Borićemo se i izboriti za stvaranje SZO, koju smo upisali i kao tačku broj jedan koalicionog sporazuma na kome trenutno počiva pokrajinska vlada", rekao je Ðurić.

Ðurić je istakao da očekuje da odnosi s Prištinom budu normalizovani "do nivoa koji će omogućiti da funkcionišemo, uprkos tome što postoji jasno neslaganje oko statusa i položaja Srba u Pokrajini".

"Naš pogled u vezi sa položajem naše južne pokrajine nikada se neće promeniti. Spremni smo da štitimo naše vitalne državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji", istakao je Ðurić za "Večernje novosti".

Komentari / 0

Ostavite komentar