Министри по уставу и стручности

До блокаде формирања Савјета министара једино може да дође због  немогућности формирања власти на нивоу Федерације, изјавио је  предсједник СДС-а Младен Босић.

Република Српска 24.12.2014 | 13:45
Министри по уставу и стручности

О кандидатима за ресоре за сада није било говора, али очекујемо да ћемо бирати министре по уставу и стручности, изјавио је за ТВ1, Младен Босић.  

„Савез за промјене рачуна на Уставом одређени број позиција за Републику Српску, односно четири позиције. Осим Савеза за промјене и СДА има посланика у Парламенту из Републике Српске. Све је сада ствар договора како то сада распоредити”, каже Босић.

Босић још тврди да за сада није било договора коме ће које министарство припасти и када до тога дође размишљаће се о именима.

Што се тиче односа покушаја СНСД да се убаци у комбинацију државне власти, Босић каже:

„ Немамо намјеру да експериментишемо са таквим односом са СНСД-ом. Ми смо у договору са већинским странкама из Федерације дошли до договора око формирања скупштинске већине и то је завршена ствар”, истиче Босић.

Предсједник СДС-а сматра да нова власт БиХ може покренути низ реформи с циљем побољшања прије свега социјалног и економског статуса грађана. Треба престати са вербалним етничким сукобима и бавити се конкретним промјенама,  сматра Босић.

Босић је указао на тешку економску ситуацију у Републици Српској. Он сматра да предложени буџет за наредну годину није остварив.

„Задужења су све већа. Већ одавно се крпе рупе у буџету,  новим задужењима. Пензиони фонд сваког мјесеца се задужује како би исплатио пензије због чега не видим да је свијетла будућност пред Републиком Српском прије свега што је на њено чело поново дошла власт континуитета”, каже Босић.

Редају се афера за афером, а власт наводно није упозната ко је исисао новац из великих гиганата који су сада губиташи.

Власт континуитета изгледа да ће имати задатак да обезбједи  стање анархије и недговорности, сматра Босић.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Око соколово

23.12.2014 22:21

Први нормалан политичар од постанка РС. Има за противнике, милорада додика и његов режим и то подржан од службеног београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

23.12.2014 22:24

Босицу на изборима смо покренули тоцак промјена, на вама је да наставите његово кретање. Јер сво вријеме смо зивота истросили на којекакве експерименте и заблуде. Сто прије формирати власт на нивоу БиХ и кренути у цисцење РС и ФБиХ од криминалаца и корупције !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

24.12.2014 06:31

ОПОЗИЦИЈА НАПАДА ВЛАСТ БЕЗ АРГУМЕНАТА. ШТА ЈОШ ТРЕБА ДА СЕ ДЕСИ ОВОМ ОЈАЂЕНОМ НАРОДУ ПА ДА НЕКО БУДЕ ОДГОВОРАН. СВЕ ЈЕ ВИША СИЛА:ПОПЛАВА, СУША, ПРОПАСТ ПРЕДУЗЕЋА , БАНАКА, БОЛНИЦА, ДОМОВА ЗДРАВЉА, ОПШТИНА ИТД.МИЛЕ СЕ САМО СМИЈЕ И У ЛИЦЕ ОВОГ НАРОДА ПЉУЈЕ А ОН НИШТА.ГОРИ ЈЕ ОД ШИПТАРА НА КОСОВУ, САМО ОН НЕПОСРЕДНО ПРОДАЈЕ НАС, НАШЕ ОРГАНЕ А УСКОРО ЋЕ И НАШУ ДЈЕЦУ. МОЈ НАРОДЕ, ОЈАЂЕНИ, НАПАЋЕНИ, ГЛАДНИ, ЈАДНИ СТИЖЕ НОВА ГОДИНА И БОЖИЋ А ТИ НЕМАШ НИ БРАШНА НИ СОЛИ А КАМО ЛИ ПЕЧЕНИЦУ НА РАЖЊУ. САДА ЈЕ ВИШЕ ДОСТА МОРАШ ПРОГЛЕДАТИ И ПРОГОВОРИТИ ИРЕЋИ ДОДО ГУБИ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

24.12.2014 06:42

Баја је давно продао насе органе и насу дјецу, али не смањеном зестином са својим кругом лопова отима и даље. А Бобар банка је вјероватно пробала због спољног непријатеља и вјероватно ових из Федерације само ми то нисмо у стању да видимо осим Баје и ових 150 интелектуалаца из Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

24.12.2014 06:43

Босић-човјек без афера и тудјих пара на рачуну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

24.12.2014 06:46

Прољеће 2015 Околина Лакташа 04:25 АМ Куц, куц, куц! Мууууу, ко је? СИПА, отварај рудоња!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

24.12.2014 07:19

сасарс -из твојих уста у Божје уси, али теско... док ми чекамо, продје живот...у биједи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудо

24.12.2014 07:55

Свака част Босићу, само напред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

24.12.2014 07:55

За Васице и остале који су накнадно досли до памети: КО ВАС Ј...Е и требате се муцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

24.12.2014 08:04

правосназно осудјен власник гранд трејда на 3г затвора неиде на издрзавање казне разлог нема адекватног затвора у рс који би могао да води рацуна о његовим здравственим проблемима предлазе се куцни притвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

24.12.2014 08:14

Бас би волио видити те министре који су струцни,а не странацки подобни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

24.12.2014 11:44

РЕ САСАРС-ТВОЈИ КОМЕНТАРИ СУ КОМЕНТАРИ ОЦАЈНИКА КОЈИ ЈЕ ОД САВЕЗА ОЦЕКИВАО ПОБЈЕДУ А СИПА ЦЕ ПРИЈЕ ПОКУЦАТИ ВАЛЕНТИНУ ИНЦКУ НЕГО ДОДИКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

огиило

24.12.2014 12:07

Боске је краљ.. Живио краљ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаро

24.12.2014 13:03

Ово је нови врхунац ироније Младена Босића. Он указује веће поштовање посланику СДА из РС, него свим посланицима СНСД-а, ДНС-а и СП-а. Дефинитивно је јасно да се потпуно продао! Претходни врхунац ироније, који је Босић успоставио прије само једног дана, је дезавуисање 150 потписника петиције за очување РС. Наводно су потписници тих редова неинформисани! Шта је са тим Босићем; на једној страни је већина српског народа, Српска православна црква, 150 угледних личности из Србије, а Босић је на другој страни, наводно спрској. Остају двије могућности, да су побројани у заблуди а да је Босић у праву, што би значило да је он генијалац. Ако пак није тако, онда је он обична нула и продана душа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

24.12.2014 16:24

Што није изашао на црту Додику?

ОДГОВОРИТЕ