Ministri po ustavu i stručnosti

Do blokade formiranja Savjeta ministara jedino može da dođe zbog  nemogućnosti formiranja vlasti na nivou Federacije, izjavio je  predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Republika Srpska 24.12.2014 | 13:45
Ministri po ustavu i stručnosti

O kandidatima za resore za sada nije bilo govora, ali očekujemo da ćemo birati ministre po ustavu i stručnosti, izjavio je za TV1, Mladen Bosić.  

„Savez za promjene računa na Ustavom određeni broj pozicija za Republiku Srpsku, odnosno četiri pozicije. Osim Saveza za promjene i SDA ima poslanika u Parlamentu iz Republike Srpske. Sve je sada stvar dogovora kako to sada rasporediti”, kaže Bosić.

Bosić još tvrdi da za sada nije bilo dogovora kome će koje ministarstvo pripasti i kada do toga dođe razmišljaće se o imenima.

Što se tiče odnosa pokušaja SNSD da se ubaci u kombinaciju državne vlasti, Bosić kaže:

„ Nemamo namjeru da eksperimentišemo sa takvim odnosom sa SNSD-om. Mi smo u dogovoru sa većinskim strankama iz Federacije došli do dogovora oko formiranja skupštinske većine i to je završena stvar”, ističe Bosić.

Predsjednik SDS-a smatra da nova vlast BiH može pokrenuti niz reformi s ciljem poboljšanja prije svega socijalnog i ekonomskog statusa građana. Treba prestati sa verbalnim etničkim sukobima i baviti se konkretnim promjenama,  smatra Bosić.

Bosić je ukazao na tešku ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj. On smatra da predloženi budžet za narednu godinu nije ostvariv.

„Zaduženja su sve veća. Već odavno se krpe rupe u budžetu,  novim zaduženjima. Penzioni fond svakog mjeseca se zadužuje kako bi isplatio penzije zbog čega ne vidim da je svijetla budućnost pred Republikom Srpskom prije svega što je na njeno čelo ponovo došla vlast kontinuiteta”, kaže Bosić.

Redaju se afera za aferom, a vlast navodno nije upoznata ko je isisao novac iz velikih giganata koji su sada gubitaši.

Vlast kontinuiteta izgleda da će imati zadatak da obezbjedi  stanje anarhije i nedgovornosti, smatra Bosić.

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

23.12.2014 22:21

Prvi normalan političar od postanka RS. Ima za protivnike, milorada dodika i njegov režim i to podržan od službenog beograda.

ODGOVORITE
Name

Darko Stojanovic

23.12.2014 22:24

Bosicu na izborima smo pokrenuli tocak promjena, na vama je da nastavite njegovo kretanje. Jer svo vrijeme smo zivota istrosili na kojekakve eksperimente i zablude. Sto prije formirati vlast na nivou BiH i krenuti u ciscenje RS i FBiH od kriminalaca i korupcije !

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

24.12.2014 06:31

OPOZICIJA NAPADA VLAST BEZ ARGUMENATA. ŠTA JOŠ TREBA DA SE DESI OVOM OJAĐENOM NARODU PA DA NEKO BUDE ODGOVORAN. SVE JE VIŠA SILA:POPLAVA, SUŠA, PROPAST PREDUZEĆA , BANAKA, BOLNICA, DOMOVA ZDRAVLJA, OPŠTINA ITD.MILE SE SAMO SMIJE I U LICE OVOG NARODA PLJUJE A ON NIŠTA.GORI JE OD ŠIPTARA NA KOSOVU, SAMO ON NEPOSREDNO PRODAJE NAS, NAŠE ORGANE A USKORO ĆE I NAŠU DJECU. MOJ NARODE, OJAĐENI, NAPAĆENI, GLADNI, JADNI STIŽE NOVA GODINA I BOŽIĆ A TI NEMAŠ NI BRAŠNA NI SOLI A KAMO LI PEČENICU NA RAŽNJU. SADA JE VIŠE DOSTA MORAŠ PROGLEDATI I PROGOVORITI IREĆI DODO GUBI SE.

ODGOVORITE
Name

Savo

24.12.2014 06:42

Baja je davno prodao nase organe i nasu djecu, ali ne smanjenom zestinom sa svojim krugom lopova otima i dalje. A Bobar banka je vjerovatno probala zbog spoljnog neprijatelja i vjerovatno ovih iz Federacije samo mi to nismo u stanju da vidimo osim Baje i ovih 150 intelektualaca iz Srbije.

ODGOVORITE
Name

p

24.12.2014 06:43

Bosić-čovjek bez afera i tudjih para na računu!

ODGOVORITE
Name

sasars

24.12.2014 06:46

Proljeće 2015 Okolina Laktaša 04:25 AM Kuc, kuc, kuc! Muuuuu, ko je? SIPA, otvaraj rudonja!!!

ODGOVORITE
Name

Sandra

24.12.2014 07:19

sasars -iz tvojih usta u Božje usi, ali tesko... dok mi čekamo, prodje život...u bijedi...

ODGOVORITE
Name

Rudo

24.12.2014 07:55

Svaka čast Bosiću, samo napred!

ODGOVORITE
Name

Kiklop

24.12.2014 07:55

Za Vasice i ostale koji su naknadno dosli do pameti: KO VAS J...E i trebate se muciti.

ODGOVORITE
Name

boki

24.12.2014 08:04

pravosnazno osudjen vlasnik grand trejda na 3g zatvora neide na izdrzavanje kazne razlog nema adekvatnog zatvora u rs koji bi mogao da vodi racuna o njegovim zdravstvenim problemima predlaze se kucni pritvor

ODGOVORITE
Name

jovica

24.12.2014 08:14

Bas bi volio viditi te ministre koji su strucni,a ne stranacki podobni...

ODGOVORITE
Name

NIKOLA

24.12.2014 11:44

RE SASARS-TVOJI KOMENTARI SU KOMENTARI OCAJNIKA KOJI JE OD SAVEZA OCEKIVAO POBJEDU A SIPA CE PRIJE POKUCATI VALENTINU INCKU NEGO DODIKU.

ODGOVORITE
Name

ogiilo

24.12.2014 12:07

Boske je kralj.. Živio kralj..

ODGOVORITE
Name

jaro

24.12.2014 13:03

Ovo je novi vrhunac ironije Mladena Bosića. On ukazuje veće poštovanje poslaniku SDA iz RS, nego svim poslanicima SNSD-a, DNS-a i SP-a. Definitivno je jasno da se potpuno prodao! Prethodni vrhunac ironije, koji je Bosić uspostavio prije samo jednog dana, je dezavuisanje 150 potpisnika peticije za očuvanje RS. Navodno su potpisnici tih redova neinformisani! Šta je sa tim Bosićem; na jednoj strani je većina srpskog naroda, Srpska pravoslavna crkva, 150 uglednih ličnosti iz Srbije, a Bosić je na drugoj strani, navodno sprskoj. Ostaju dvije mogućnosti, da su pobrojani u zabludi a da je Bosić u pravu, što bi značilo da je on genijalac. Ako pak nije tako, onda je on obična nula i prodana duša!

ODGOVORITE
Name

Realno

24.12.2014 16:24

Što nije izašao na crtu Dodiku?

ODGOVORITE