Ко ће замјенити Ибру кад оде из ПСЖ-а?

Власници богатог француског клуба решили да пронађу замену за Ибрахимовића и као и обично, неће да штеде новац.

Фудбал 24.12.2014 | 15:00
Ко ће замјенити Ибру кад оде из ПСЖ-а?

Богати власници Пари Сен Жермена желе да направе још бољи тим и већ сада су почели да размишљају о томе ко ће да замени прву звезду екипе Златана Ибрахимовића. Како наводи угледни часопис Франс Фудбал, на листи потенцијалних кандидата су, као што је могло и да се очекује, највеће звезде светског фудбала.

Пре свих, ту су Лионел Меси, Кристијано Роналдо, Луис Суарез, Анхел ди Марија и Пол Погба. Ибрахимовићев уговор са Парижанима истиче 2016. и он ће тада имати 35 година.

Француски лист наводи да је ситуација са довођењем Месија компликована , али подсећа да је Аргентинац недавно најавио могућност одласка из Барселоне.

“Има оних у управи каталонског клуба који сматрају да је Меси већ достигао врхунац у Барселони и да би га требало продати, док је то још могуће, за суму између 200 и 250 милиона евра”, наводи се у анализи Франс фудбала.

Тежи задатак за управу Парижана био би трансфер Кристијана Роналда који је превазишао одређене несугласице са челницима Реала. Португалац игра у врхунској форми, Реал побеђује, сви у Мадриду су задовољни, па је питање колико би уопште момак са Мадеире био вољан да размисли о селидби у француску престоницу.

Као “кец из рукава” у овој ситуацији могао би да искочи Луис Суарез, а ПСЖ своју прилику види у чињеници да би прилагођавање Уругвајца на клуб са Ноу Кампа могло да буде дуго и компликовано.

Аргентинац Анхел ди Марија већ се помињао летос као појачање ПСЖ-а, а наводно је у једном тренутку био само на корак од Парка принчева. На крају је, ипак, због невоља ПСЖ-а са правилима финансијског фер-плеја, завршио у Манчестер Јунајтеду код Луја ван Гала.

Франс фудбал наводи да би Пол Погба такође могао да буде на мети Парижана. Као адут Светаца истиче се чињеница да ће Погба бити незадовољан ако Јувентус ускоро не буде озбиљан кандидат за освајање Лиге шампиона. То би, наводно, могло да га натера да потражи нови клуб. Додатни плус је што Погба има истог менаџера као и Златан Ибрахимовић.

У сваком случају, власници клуба из Париза решили су да поново “полупају касу”, а скорија историја показала нам је да у тим случајевима увек направе земљотрес у фудбалској Европи.

Коментари / 0

Оставите коментар