Ko će zamjeniti Ibru kad ode iz PSŽ-a?

Vlasnici bogatog francuskog kluba rešili da pronađu zamenu za Ibrahimovića i kao i obično, neće da štede novac.

Fudbal 24.12.2014 | 15:00
Ko će zamjeniti Ibru kad ode iz PSŽ-a?

Bogati vlasnici Pari Sen Žermena žele da naprave još bolji tim i već sada su počeli da razmišljaju o tome ko će da zameni prvu zvezdu ekipe Zlatana Ibrahimovića. Kako navodi ugledni časopis Frans Fudbal, na listi potencijalnih kandidata su, kao što je moglo i da se očekuje, najveće zvezde svetskog fudbala.

Pre svih, tu su Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Luis Suarez, Anhel di Marija i Pol Pogba. Ibrahimovićev ugovor sa Parižanima ističe 2016. i on će tada imati 35 godina.

Francuski list navodi da je situacija sa dovođenjem Mesija komplikovana , ali podseća da je Argentinac nedavno najavio mogućnost odlaska iz Barselone.

“Ima onih u upravi katalonskog kluba koji smatraju da je Mesi već dostigao vrhunac u Barseloni i da bi ga trebalo prodati, dok je to još moguće, za sumu između 200 i 250 miliona evra”, navodi se u analizi Frans fudbala.

Teži zadatak za upravu Parižana bio bi transfer Kristijana Ronalda koji je prevazišao određene nesuglasice sa čelnicima Reala. Portugalac igra u vrhunskoj formi, Real pobeđuje, svi u Madridu su zadovoljni, pa je pitanje koliko bi uopšte momak sa Madeire bio voljan da razmisli o selidbi u francusku prestonicu.

Kao “kec iz rukava” u ovoj situaciji mogao bi da iskoči Luis Suarez, a PSŽ svoju priliku vidi u činjenici da bi prilagođavanje Urugvajca na klub sa Nou Kampa moglo da bude dugo i komplikovano.

Argentinac Anhel di Marija već se pominjao letos kao pojačanje PSŽ-a, a navodno je u jednom trenutku bio samo na korak od Parka prinčeva. Na kraju je, ipak, zbog nevolja PSŽ-a sa pravilima finansijskog fer-pleja, završio u Mančester Junajtedu kod Luja van Gala.

Frans fudbal navodi da bi Pol Pogba takođe mogao da bude na meti Parižana. Kao adut Svetaca ističe se činjenica da će Pogba biti nezadovoljan ako Juventus uskoro ne bude ozbiljan kandidat za osvajanje Lige šampiona. To bi, navodno, moglo da ga natera da potraži novi klub. Dodatni plus je što Pogba ima istog menadžera kao i Zlatan Ibrahimović.

U svakom slučaju, vlasnici kluba iz Pariza rešili su da ponovo “polupaju kasu”, a skorija istorija pokazala nam je da u tim slučajevima uvek naprave zemljotres u fudbalskoj Evropi.

Komentari / 0

Ostavite komentar