Матија најскупљи ''гледалац'' у ПЛ!

Српски фудбалер није уписао ниједан наступ у Премијер лиги ове сезоне, а има недељну плату од 75.000 фунти.

Фудбал 24.12.2014 | 14:20
Матија најскупљи ''гледалац'' у ПЛ!

Не игра, а зарађује и то баш добро, а притом има прилику да са најбољих места на стадиону гледа утакмице најквалитетније фудбалске лиге на свету! Матија Настасић нашао се на врху листе фудбалера који ове сезоне не добијају шансу или играју ”на кашичицу” у Премијер лиги.

Британски Дејли Мејл објавио је списак од пет најплаћенијих резервиста, а бивши фудбалер Партизана, сада члан Ситија није одиграо ниједну првенствену утакмицу, уписао је само један наступ и то у енглеском суперкупу.

Настасић има недељну плату од 75.000 фунти и спада у “средњу” класу када су у питању примања у Ситију. Српски фудбалер играо је редовно док је екипу водио Роберто Манћини, али је пао у други план код Мануела Пелегринија.

Мало иза Настасића је Шон Рајт-Филипс из Квинс Парк Ренџерса, који такође ове сезоне није одиграо ниједан првенствених меч за лондонску екипу, а има недељну плату од 70.000 фунти.

Некадашњи члан Челсија, Манчестер Ситија и репрезентације Енглеске, једину утакмицу ове сезоне уписао је у Лиги купу против Бартона.

Високо треће место на овој листи заузима Бразилац Андерсон из Манчестер Јунајтеда. Некада велика нада бразилског фудбала одиграла је само једну утакмицу у енглеском шампионату у досадашњем току сезоне.

Ипак, то му не смета, да сваке недеље са клупске благајне на Олд Трафорду подигне чек на 60.000 фунти.

Још један фудбалер Манчестер Ситија налази се на листи “најбоље плаћених” гледалаца у Премијер лиги, а то је Скот Синклер. Има један одиграни меч ове сезона и недељу плату од 45.000 фунти. Иначе, откако је 2012. године дошао у клуб из Манчестера, одиграо је за Грађане само 18 мечева.

Место у овом друштву нашао је и некада стандардни члан селекције Енглеске и Манчестер Јунајтеда, Рио Фердинанд. Одиграо је седам утакмица и то на самом почетку, али је после неколико грешака пао у други план код Харија Реднапа. Има месечну плату од 40.000 фунти.

Коментари / 0

Оставите коментар