Видео: Ибрина година: Памтићемо дивне голове и сјајне изјаве!

Један, једини, непоновљиви - Златан Ибрахимовић…

Фудбал 25.12.2014 | 00:00
Видео: Ибрина година: Памтићемо дивне голове и сјајне изјаве!

Можда ове године није био ефикасан како је навикао (27 голова), можда га је у повреда успорила, али је без сумње био занимљив и за гледање и за читање, па ћемо 2014. између осталог памтити по уметничким делима Златана Ибрахимовића, почев од чудесног поготка против Нанта, хет-триковима у дуелима са Сент Етјеном, Брестом и Тулузом, до лепотице против Леверкузена, али и по феноменалним изјавама, од којих су неке већ добиле статус култних.

Нападач Пари Сен Жермена важи, уз Џоија Бартона, за највећег брбљивца у савременом фудбалу, међутим, свака његова реч има магнетно дејство, па је последњи излив беса идеална прилика да се осврнемо на то шта је репрезентативац Шведске причао и шта су о њему говорили саиграчи и(ли) ривали у минулих 12 месеци.

На питање како се осећа пошто је против Леверкузена у осмини финала Лиге шампиона постигао сјајан гол левицом, одбрусио је:
„Ја немам погрешну ногу”.

Ево како је извређао саиграча Зуману Камару пред ТВ камерама.
Ружнији си на телевизији него у стварном животу”.

После поготка Блеза Матуидија за репрезентацију Француске против Холандије рекао је да га тамнопути везиста копира:
„Матуиди, видео сам твој гол. Био је величанствен. Мора да си гледао Златана на тренингу”.

Осврт да никад није играо на Острву:
„Првенство Енглеске је јако, у њему се такмиче три од четири најбоље екипе Европе, али мислим да бих уништио Премијер лигу да играм у њој, баш као што сам то радио било где другде”.

Кад су га питали да састави идеалан тим фудбалера са којима је играо и да их опише једном речју, на крају је у напад убацио себе и рекао:
“Бог”.

Поводом подсећања да је као тинејџер добио позив француског стручњака да обуче дрес Тобџија, под условом да прође пробу:
„Сви знају да сам могао да пређам у Арсенал, али као што знате, Златан не иде на пробе. Питајте Арсена Венгера ко више жали због тога: он или ја”.

Коментар на спекулације да би богате газде ПСЖ-а могле да ангажују асове Барселоне или Реала.
„Шта ће им Меси или Роналдо у екипи када имају Златана?"

Мало о будућности:
„Нема шансе да постанем тренер. У том случају бих за време утакмице ошамарио најмање двојицу играча, а по завршетку још осморицу”.

Порука уредницима Твитера:
„Златану потребно више од 140 карактера. Молим вас да промените правила због Златана“.

На примедбе да никад није освојио Лигу шампиона:
„Ако бих сутра престао да играм фудбал сигурно не бих рекао: нисам освојио Лигу шампиона и моја каријера је неуспех. Напротив, моја каријера је била фантастична. Уживао сам. И даље уживам. Ни мој омиљени фудбалер Бразилац Роналдо никад није освојио Лигу шампиона. Због њега сам још опуштенији”.

Коментар после жреба Лиге шампиона који га је спојио са Барселоном:
„Многи мисле да мрзим Барсу због третмана који сам имао тамо. То није истина. Мрзим Гвардиолу, јер се лоше опходио према мени. Мрзим и Барселону зато што је елиминисала ПСЖ на гол у гостима пре две сезоне. Ако буде требало играћу и за Ајакс и за Пари Сен Жермен само да они не прођу даље”.

О томе какве односе жели да успостави у породици:
„Све је у дисциплини и поштовању. Кад моја деца постану пунолетна биће им дозвољено да раде шта хоће, али до тад ће живати под мојим кровом и по мојим правилима. Не желим да о мени имају слику само као о спортисти, не свиђа ми се чак ни кад ме у шали ословљавају Златане. Морају да ме зову тата. Не желим да ме они посматрају као што то раде навијачи”.

Тако је у 2014. причао Златан Ибрахимовић. Једнако је интересантно и како су га доживљавају они који га свакодневно срећу или са којима дели мегдан.

На пример, штопер Тулуза Урош Спајић у интервјуу МОЗЗАРТ Спорту.
„Ибра је у Француској бог! Цене га колико и Зинедина Зидана. Заправо, за Французе Зидан је председник, а Ибра потпредседник”.

Бивши француски фудбалер, сада стручни цонсултант на једној ТВ станици Басиле Боли:
„Њега кад виде и судије се ус… у гаће”.

Бивши тренер Ливерпула Жерар Улије покушао је да га оправда после не баш сјајне партије против Челсија у четвртфиналу Лиге шампиона:
„Проблем је у томе што је навикао људе на кавијар, а у среду им је послужио само димљеног лососа”.

Његов саиграч из ПСЖ-а Жан Кристоф Бабек, који се летос вратио са позајмице водио је интересантан дијалог на првом тренингу на почетку припрема:
„Питао ме је колико сам голова постигао током позајмице у Валенсијану. Рекао сам му да ми је учинак био два гола на 21 мечу. Одговорио је: Пих, Златан кад игра две утакмице он постигне 21 гол”.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

слоба

25.12.2014 05:05

О томе какве односе жели да успостави у породици:Све је у дисциплини и поштовању. Кад моја деца постану пунолетна биће им дозвољено да раде шта хоће, али до тад ће живати под мојим кровом и по мојим правилима. Не желим да о мени имају слику само као о спортисти, не свиђа ми се чак ни кад ме у шали ословљавају Златане. Морају да ме зову бабо. Не желим да ме они посматрају као што то раде навијачи

ОДГОВОРИТЕ