Video: Ibrina godina: Pamtićemo divne golove i sjajne izjave!

Jedan, jedini, neponovljivi - Zlatan Ibrahimović…

Fudbal 25.12.2014 | 00:00
Video: Ibrina godina: Pamtićemo divne golove i sjajne izjave!

Možda ove godine nije bio efikasan kako je navikao (27 golova), možda ga je u povreda usporila, ali je bez sumnje bio zanimljiv i za gledanje i za čitanje, pa ćemo 2014. između ostalog pamtiti po umetničkim delima Zlatana Ibrahimovića, počev od čudesnog pogotka protiv Nanta, het-trikovima u duelima sa Sent Etjenom, Brestom i Tuluzom, do lepotice protiv Leverkuzena, ali i po fenomenalnim izjavama, od kojih su neke već dobile status kultnih.

Napadač Pari Sen Žermena važi, uz Džoija Bartona, za najvećeg brbljivca u savremenom fudbalu, međutim, svaka njegova reč ima magnetno dejstvo, pa je poslednji izliv besa idealna prilika da se osvrnemo na to šta je reprezentativac Švedske pričao i šta su o njemu govorili saigrači i(li) rivali u minulih 12 meseci.

Na pitanje kako se oseća pošto je protiv Leverkuzena u osmini finala Lige šampiona postigao sjajan gol levicom, odbrusio je:
„Ja nemam pogrešnu nogu”.

Evo kako je izvređao saigrača Zumanu Kamaru pred TV kamerama.
Ružniji si na televiziji nego u stvarnom životu”.

Posle pogotka Bleza Matuidija za reprezentaciju Francuske protiv Holandije rekao je da ga tamnoputi vezista kopira:
„Matuidi, video sam tvoj gol. Bio je veličanstven. Mora da si gledao Zlatana na treningu”.

Osvrt da nikad nije igrao na Ostrvu:
„Prvenstvo Engleske je jako, u njemu se takmiče tri od četiri najbolje ekipe Evrope, ali mislim da bih uništio Premijer ligu da igram u njoj, baš kao što sam to radio bilo gde drugde”.

Kad su ga pitali da sastavi idealan tim fudbalera sa kojima je igrao i da ih opiše jednom rečju, na kraju je u napad ubacio sebe i rekao:
“Bog”.

Povodom podsećanja da je kao tinejdžer dobio poziv francuskog stručnjaka da obuče dres Tobdžija, pod uslovom da prođe probu:
„Svi znaju da sam mogao da pređam u Arsenal, ali kao što znate, Zlatan ne ide na probe. Pitajte Arsena Vengera ko više žali zbog toga: on ili ja”.

Komentar na spekulacije da bi bogate gazde PSŽ-a mogle da angažuju asove Barselone ili Reala.
„Šta će im Mesi ili Ronaldo u ekipi kada imaju Zlatana?"

Malo o budućnosti:
„Nema šanse da postanem trener. U tom slučaju bih za vreme utakmice ošamario najmanje dvojicu igrača, a po završetku još osmoricu”.

Poruka urednicima Tvitera:
„Zlatanu potrebno više od 140 karaktera. Molim vas da promenite pravila zbog Zlatana“.

Na primedbe da nikad nije osvojio Ligu šampiona:
„Ako bih sutra prestao da igram fudbal sigurno ne bih rekao: nisam osvojio Ligu šampiona i moja karijera je neuspeh. Naprotiv, moja karijera je bila fantastična. Uživao sam. I dalje uživam. Ni moj omiljeni fudbaler Brazilac Ronaldo nikad nije osvojio Ligu šampiona. Zbog njega sam još opušteniji”.

Komentar posle žreba Lige šampiona koji ga je spojio sa Barselonom:
„Mnogi misle da mrzim Barsu zbog tretmana koji sam imao tamo. To nije istina. Mrzim Gvardiolu, jer se loše ophodio prema meni. Mrzim i Barselonu zato što je eliminisala PSŽ na gol u gostima pre dve sezone. Ako bude trebalo igraću i za Ajaks i za Pari Sen Žermen samo da oni ne prođu dalje”.

O tome kakve odnose želi da uspostavi u porodici:
„Sve je u disciplini i poštovanju. Kad moja deca postanu punoletna biće im dozvoljeno da rade šta hoće, ali do tad će živati pod mojim krovom i po mojim pravilima. Ne želim da o meni imaju sliku samo kao o sportisti, ne sviđa mi se čak ni kad me u šali oslovljavaju Zlatane. Moraju da me zovu tata. Ne želim da me oni posmatraju kao što to rade navijači”.

Tako je u 2014. pričao Zlatan Ibrahimović. Jednako je interesantno i kako su ga doživljavaju oni koji ga svakodnevno sreću ili sa kojima deli megdan.

Na primer, štoper Tuluza Uroš Spajić u intervjuu MOZZART Sportu.
„Ibra je u Francuskoj bog! Cene ga koliko i Zinedina Zidana. Zapravo, za Francuze Zidan je predsednik, a Ibra potpredsednik”.

Bivši francuski fudbaler, sada stručni consultant na jednoj TV stanici Basile Boli:
„Njega kad vide i sudije se us… u gaće”.

Bivši trener Liverpula Žerar Ulije pokušao je da ga opravda posle ne baš sjajne partije protiv Čelsija u četvrtfinalu Lige šampiona:
„Problem je u tome što je navikao ljude na kavijar, a u sredu im je poslužio samo dimljenog lososa”.

Njegov saigrač iz PSŽ-a Žan Kristof Babek, koji se letos vratio sa pozajmice vodio je interesantan dijalog na prvom treningu na početku priprema:
„Pitao me je koliko sam golova postigao tokom pozajmice u Valensijanu. Rekao sam mu da mi je učinak bio dva gola na 21 meču. Odgovorio je: Pih, Zlatan kad igra dve utakmice on postigne 21 gol”.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sloba

25.12.2014 05:05

O tome kakve odnose želi da uspostavi u porodici:Sve je u disciplini i poštovanju. Kad moja deca postanu punoletna biće im dozvoljeno da rade šta hoće, ali do tad će živati pod mojim krovom i po mojim pravilima. Ne želim da o meni imaju sliku samo kao o sportisti, ne sviđa mi se čak ni kad me u šali oslovljavaju Zlatane. Moraju da me zovu babo. Ne želim da me oni posmatraju kao što to rade navijači

ODGOVORITE