Меси Абидалу: Хвала ти за све!

Најбољи фудбалер Барселоне Лионел Меси пожелео је све најбоље бившем саиграчу Ерику Абидалу, који је завршио професионалну каријеру пре неколико дана.

Фудбал 24.12.2014 | 13:20
Меси Абидалу: Хвала ти за све!

Абидал, који је од ове сезоне био члан грчког Олимпијакоса, завршио је каријеру у 36. години живота.

Он је одиграо последњу утакмицу у победи над Паниониосом и одлучио да му то буде последњих 90 минута професионалног фудбала.

Меси и Абидал одлично су сарађивали шест сезона у Барселони, а посебно се памти погодак француског интернационалца у ’Ел Класику’, управо на додавање Аргентинца.

„Хвала за све Ерик Абидал, ти си број један и обележио си живот свима нама. Желим ти све најбоље у ономе што будеш радио од овог тренутка“, написао је Меси на ’Фејсбуку’.

Последњих месеци спекулисало се да ће Француз напустити Пиреј, иако је јер прошлог лета потписао трогодишњи уговор, и да ће се вратити у Барселону, где би преузео неку функцији у Академији каталонског клуба. Међутим, он је прошле недеље изјавио да је та опција далеко од реалне.

Абидал је напустио Барселону 2013. године пошто се опоравио после трансплантације јетре, а тада му није био понуђен нови уговор.

Бившем француском репрезентативцу је рак јетре дијагностикован у марту 2011. године, али је наставио да игра, а чак је и одиграо цело финале Лиге шампиона са Манчестер Јунајтедом те сезоне. Годину дана касније подвгнут је трансплантацији.

Прошле сезоне Абидал је играо за Монако, пре преласка у Олимпијакос. Током каријере играо је још за Лион Дишер, Лил и Лион, а боје репрезентације Француске бранио је 67 пута.

Коментари / 0

Оставите коментар