Mesi Abidalu: Hvala ti za sve!

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi poželeo je sve najbolje bivšem saigraču Eriku Abidalu, koji je završio profesionalnu karijeru pre nekoliko dana.

Fudbal 24.12.2014 | 13:20
Mesi Abidalu: Hvala ti za sve!

Abidal, koji je od ove sezone bio član grčkog Olimpijakosa, završio je karijeru u 36. godini života.

On je odigrao poslednju utakmicu u pobedi nad Panioniosom i odlučio da mu to bude poslednjih 90 minuta profesionalnog fudbala.

Mesi i Abidal odlično su sarađivali šest sezona u Barseloni, a posebno se pamti pogodak francuskog internacionalca u ’El Klasiku’, upravo na dodavanje Argentinca.

„Hvala za sve Erik Abidal, ti si broj jedan i obeležio si život svima nama. Želim ti sve najbolje u onome što budeš radio od ovog trenutka“, napisao je Mesi na ’Fejsbuku’.

Poslednjih meseci spekulisalo se da će Francuz napustiti Pirej, iako je jer prošlog leta potpisao trogodišnji ugovor, i da će se vratiti u Barselonu, gde bi preuzeo neku funkciji u Akademiji katalonskog kluba. Međutim, on je prošle nedelje izjavio da je ta opcija daleko od realne.

Abidal je napustio Barselonu 2013. godine pošto se oporavio posle transplantacije jetre, a tada mu nije bio ponuđen novi ugovor.

Bivšem francuskom reprezentativcu je rak jetre dijagnostikovan u martu 2011. godine, ali je nastavio da igra, a čak je i odigrao celo finale Lige šampiona sa Mančester Junajtedom te sezone. Godinu dana kasnije podvgnut je transplantaciji.

Prošle sezone Abidal je igrao za Monako, pre prelaska u Olimpijakos. Tokom karijere igrao je još za Lion Dišer, Lil i Lion, a boje reprezentacije Francuske branio je 67 puta.

Komentari / 0

Ostavite komentar