ФСС и ''Орлови'' траже правду и у Лозани!

Одбор за хитна питања ФСС одлучио је да настави борбу за три бода, одузета због инцидената на мечу против Албаније.

Фудбал 24.12.2014 | 12:40
ФСС и ''Орлови'' траже правду и у Лозани!

Одбијени у Ниону, идемо у Лозану!

Фудбалски савез Србије поново ће се жалити на казну УЕФА, изречену због инцидената који су водили прекиду утакмице И групе квалификација за ЕУРО 2016. између Србије и Албаније.

Пошто је одговарајућа Комисија УЕФА 2. децембра одбила жалбу на првостепену казну, ФСС је на седници Одбора за хитна питања у уторак одлучио да поднесе нову жалбу, овог пута Независном арбитражном суду спорта.

То је почетком месеца и најавио генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.

Прекинути меч игран 14. октобра регистрован је службеним резултатом 3:0, али су репрезентацији Србије та три бода одузета.

"Орловима" је наложено да наредне две утакмице као домаћини играју пред празним трибинама (од Данске смо изгубили 1:3, казна се односи и на меч против Јерменије 4. септембра), док је ФСС дужан да у касу европске "куће фудбала" уплати 100.000 евра.

Тренутно је актуелна табела И групе на којој води Данска са седам бодова из четири меча, а прате је Португал са шест, Албанија са четири, Србија и Јерменија са по једним бодом - сви уз утакмицу мање.

На првенство Европе у Француској директно иду по две првопласиране екипе из девет група и најбоља трећепласирана, а осталих осам трећепласираних селекција у баражу ће се борити за последње четири "визе".

Коментари / 0

Оставите коментар