FSS i ''Orlovi'' traže pravdu i u Lozani!

Odbor za hitna pitanja FSS odlučio je da nastavi borbu za tri boda, oduzeta zbog incidenata na meču protiv Albanije.

Fudbal 24.12.2014 | 12:40
FSS i ''Orlovi'' traže pravdu i u Lozani!

Odbijeni u Nionu, idemo u Lozanu!

Fudbalski savez Srbije ponovo će se žaliti na kaznu UEFA, izrečenu zbog incidenata koji su vodili prekidu utakmice I grupe kvalifikacija za EURO 2016. između Srbije i Albanije.

Pošto je odgovarajuća Komisija UEFA 2. decembra odbila žalbu na prvostepenu kaznu, FSS je na sednici Odbora za hitna pitanja u utorak odlučio da podnese novu žalbu, ovog puta Nezavisnom arbitražnom sudu sporta.

To je početkom meseca i najavio generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Prekinuti meč igran 14. oktobra registrovan je službenim rezultatom 3:0, ali su reprezentaciji Srbije ta tri boda oduzeta.

"Orlovima" je naloženo da naredne dve utakmice kao domaćini igraju pred praznim tribinama (od Danske smo izgubili 1:3, kazna se odnosi i na meč protiv Jermenije 4. septembra), dok je FSS dužan da u kasu evropske "kuće fudbala" uplati 100.000 evra.

Trenutno je aktuelna tabela I grupe na kojoj vodi Danska sa sedam bodova iz četiri meča, a prate je Portugal sa šest, Albanija sa četiri, Srbija i Jermenija sa po jednim bodom - svi uz utakmicu manje.

Na prvenstvo Evrope u Francuskoj direktno idu po dve prvoplasirane ekipe iz devet grupa i najbolja trećeplasirana, a ostalih osam trećeplasiranih selekcija u baražu će se boriti za poslednje četiri "vize".

Komentari / 0

Ostavite komentar