Велики преокрети у Партизану пред изборе!

Жарко Зечевић умешао прсте пред изборну Скупштину. Кандидат за председника Партизана Миле Јовичић напустио Збор на којем се одређују делегати за Скупштину. Да ли је Зоран Поповић поново "у игри"?

Фудбал 24.12.2014 | 12:00
Велики преокрети у Партизану пред изборе!

У Фудбалском клубу Партизан тензије су нарасле уочи изборне Скупштине клуба која је предвиђена за четвртак.

На стадиону у Хумској у био је одржан Збор чланова клуба који би требало да делегира 31 представника за ту Скупштину.

Али, састанак је био више него буран и његов ток наводи на закључак да ништа није онако како је изгледало до јуче.

Иако се очекивало да Скупштина Партизана прође у мирном тону, након што је Управа изабрала свог кандидата - Милета Јовичића, врло је могуће да ће у четвртак "летети перје".

Наиме, Миле Јовичић је напустио Збор и на излазу рекао: "До виђења". Са њим су Збор напустили и остали чланове управе који га подржавају.

Да ли то може да буде знак да Скупштина у четвртак неће протећи мирно, односно очекивано? Врло могуће! А није искључено ни да Зоран Поповић буде кандидат на предстојећој Скупштини, иако није добио потребну већину у управи.

Шта је претходило овом револту Јовичића?

Почетак Збора је протекао у напетој атмосфери, многи кажу "као у Скупштини Србије". Тензије су нарасле након предлога садашње управе клуба да ограничи зборове на чланове који су учлањени у клуб у последњих шест месеци.

То се многима није допало, па је тако познати глумац, редитељ, продуцент Драган Бјелогрлић упитао председника Спортског друштва Партизан Душка Вујошевића: "Да ли се овако организује скупштина?" и потом: "Како Ратомир Бабић, који није правник, може да тумачи Статут клуба?".

Вујошевић му је реплицирао да је "Статут нејасан", а потом је у свом стилу додао: "Функција председника СД је као функција енглеске краљице".

Он је потом позвао на смиривање страсти! "Хајде да на господски начин завршимо ово. И да гласају само људи који на то имају право".

Бјелогрлић, међутим, није одустао и тражио је одговор на питање: "Ко је одговоран за то што збор није припремљен на адекватан начин?".

Члан Управног одбора Партизана Душко Јовановић признао је кривицу управе и предложио је прекид збора до "отклањања процедуралних недостатака", што су присутни пропратили негодовањем.

Ударац владајућој структури у Партизану задат је прилликом избора председавајућег седницом збора. Ратомир Бабић је добио само три гласа, а уместо њега изабран је Миломир Глигоријевић.

Некадашњи генерални секретар Партизана Жарко Зечевић, који је својевремено у клубу био "алфа и омега", изгледа се да поново активирао, односно да се поново пита. Он је предложио своју листу делегата за Скупштину Партизана, што је и била кап раздора, јер се није допала представницима садашње управе, односно владајуће структуре.

Све ово наводи на закључак да ће Скупштина Партизана у четвртак бити и те како занимљива!

Коментари / 0

Оставите коментар