Veliki preokreti u Partizanu pred izbore!

Žarko Zečević umešao prste pred izbornu Skupštinu. Kandidat za predsednika Partizana Mile Jovičić napustio Zbor na kojem se određuju delegati za Skupštinu. Da li je Zoran Popović ponovo "u igri"?

Fudbal 24.12.2014 | 12:00
Veliki preokreti u Partizanu pred izbore!

U Fudbalskom klubu Partizan tenzije su narasle uoči izborne Skupštine kluba koja je predviđena za četvrtak.

Na stadionu u Humskoj u bio je održan Zbor članova kluba koji bi trebalo da delegira 31 predstavnika za tu Skupštinu.

Ali, sastanak je bio više nego buran i njegov tok navodi na zaključak da ništa nije onako kako je izgledalo do juče.

Iako se očekivalo da Skupština Partizana prođe u mirnom tonu, nakon što je Uprava izabrala svog kandidata - Mileta Jovičića, vrlo je moguće da će u četvrtak "leteti perje".

Naime, Mile Jovičić je napustio Zbor i na izlazu rekao: "Do viđenja". Sa njim su Zbor napustili i ostali članove uprave koji ga podržavaju.

Da li to može da bude znak da Skupština u četvrtak neće proteći mirno, odnosno očekivano? Vrlo moguće! A nije isključeno ni da Zoran Popović bude kandidat na predstojećoj Skupštini, iako nije dobio potrebnu većinu u upravi.

Šta je prethodilo ovom revoltu Jovičića?

Početak Zbora je protekao u napetoj atmosferi, mnogi kažu "kao u Skupštini Srbije". Tenzije su narasle nakon predloga sadašnje uprave kluba da ograniči zborove na članove koji su učlanjeni u klub u poslednjih šest meseci.

To se mnogima nije dopalo, pa je tako poznati glumac, reditelj, producent Dragan Bjelogrlić upitao predsednika Sportskog društva Partizan Duška Vujoševića: "Da li se ovako organizuje skupština?" i potom: "Kako Ratomir Babić, koji nije pravnik, može da tumači Statut kluba?".

Vujošević mu je replicirao da je "Statut nejasan", a potom je u svom stilu dodao: "Funkcija predsednika SD je kao funkcija engleske kraljice".

On je potom pozvao na smirivanje strasti! "Hajde da na gospodski način završimo ovo. I da glasaju samo ljudi koji na to imaju pravo".

Bjelogrlić, međutim, nije odustao i tražio je odgovor na pitanje: "Ko je odgovoran za to što zbor nije pripremljen na adekvatan način?".

Član Upravnog odbora Partizana Duško Jovanović priznao je krivicu uprave i predložio je prekid zbora do "otklanjanja proceduralnih nedostataka", što su prisutni propratili negodovanjem.

Udarac vladajućoj strukturi u Partizanu zadat je prillikom izbora predsedavajućeg sednicom zbora. Ratomir Babić je dobio samo tri glasa, a umesto njega izabran je Milomir Gligorijević.

Nekadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević, koji je svojevremeno u klubu bio "alfa i omega", izgleda se da ponovo aktivirao, odnosno da se ponovo pita. On je predložio svoju listu delegata za Skupštinu Partizana, što je i bila kap razdora, jer se nije dopala predstavnicima sadašnje uprave, odnosno vladajuće strukture.

Sve ovo navodi na zaključak da će Skupština Partizana u četvrtak biti i te kako zanimljiva!

Komentari / 0

Ostavite komentar