Шпанци пресудили “Земунцима”

Бојовић је ухапшен фебруара 2012 у Валенсији, у Шпанији, а у Србији је оптужен за неколико убистава и друга тешка кривична дела. Лука Бојовић, вођа новог "земунског клана" осуђен је у Мадриду на 18 година затвора. 

Србија 23.12.2014 | 17:48
Шпанци пресудили “Земунцима”

Како преносе шпански медији, Бојовић није осуђен због бруталног убиства Милана Јуришића Јурета 2009., већ само због држања оружја и фалсификовања докумената.

- Бојовић је ослобођен за убиство, јер с обзиром на изјаву сведока Милоша Симовића, суд не може недвосмислено да закључи да је он одговоран за ликвидацију Јуришића, чије је тело раскомадано а остаци бачени у реку Мензарес - наведено је у одлуци суда, у којој је напоменуто и да постоји и "други правац истраге, а то је да је Јуришића заправо убио Сретко Калинић, који је у притвору у Србији.

Истом пресудом, некадашњи припадник земунског клана Владимир Милисављевић, звани Влада Будала осуђен је на 21 годину, Синиши Петрић на 15 година и Владимир Мијановић на пет година затвора.

Бојовић је  током суђења Вишем суду у Мадриду да није вођа „земунског клана“ и да нема никакве везе с убиством Милана Јуришића 2009, који је раскомадан и бачен у реку Манзарес у том граду.

- Тако ми бога, нисам га убио - одговорио је, како преносе шпански медији, Лука Бојовић судији који му је директно поставио питање о томе да ли је убио Јуришића. Бојовић је потврдио да га је познавао.

- Нисам наредио да га убију јер немам такву моћ. За тако нешто нисам имао ни разлог - рекао је Бојовић, који је био означен као директни организатор и извршилац ликвидације.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

23.12.2014 19:49

Није сала у Спанији тацно кад одлезе своје неце бити ни за ста а јесу изигравали фрајере

ОДГОВОРИТЕ