Пронађени посмртни остаци више жртава

Током ексхумације на локалитету Ђурића Вис на планини Озрен у општини Бановићи, пронађени су скелетни остаци најмање једне жртве из протеклог рата.

Босна и Херцеговина 23.12.2014 | 17:00
Пронађени посмртни остаци више жртава

Пронађени посмртни остаци биће пребачени у костурницу Градска гробља у Бањалуци, гдје ће се извршити судско-медицинска обрада, односно утврђивање узрока смрти и узимање узорака костију да би се ДНК анализом утврдио идентитет жртава.

Тужилаштво БиХ је саопштило да је процесом ексхумације на терену координисао истражилац Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва.

У овом процесу учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ и Центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица Републике Српске, вјештак судско-медицинске струке, радници и механизација Јавног комуналног предузећа "Градска гробља" из Бањалуке, као и полицијски службеници Полицијске станице Бановићи, који су обезбјеђивали локацију.

Тужилаштво је истакло да, заједно са свим агенцијама за провођење закона и институцијама које учествују у процесу тражења несталих, наставља рад у процесу проналаска и идентификације посмртних остатака у свим дијеловима БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар