Pronađeni posmrtni ostaci više žrtava

Tokom ekshumacije na lokalitetu Đurića Vis na planini Ozren u opštini Banovići, pronađeni su skeletni ostaci najmanje jedne žrtve iz proteklog rata.

Bosna i Hercegovina 23.12.2014 | 17:00
Pronađeni posmrtni ostaci više žrtava

Pronađeni posmrtni ostaci biće prebačeni u kosturnicu Gradska groblja u Banjaluci, gdje će se izvršiti sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je procesom ekshumacije na terenu koordinisao istražilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva.

U ovom procesu učestvovali su službenici Instituta za nestala lica BiH i Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske, vještak sudsko-medicinske struke, radnici i mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća "Gradska groblja" iz Banjaluke, kao i policijski službenici Policijske stanice Banovići, koji su obezbjeđivali lokaciju.

Tužilaštvo je istaklo da, zajedno sa svim agencijama za provođenje zakona i institucijama koje učestvuju u procesu traženja nestalih, nastavlja rad u procesu pronalaska i identifikacije posmrtnih ostataka u svim dijelovima BiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar