Да ли је ''кратка клупа'' највећи противник Реала?!

Најјаче оружје Мадриђана могло би да се испостави и као потенцијална мина – Карло Анчелоти тачно зна ко му игра у стартних 11. Питање је само колико ће сви они моћи да издрже?

Фудбал 24.12.2014 | 10:40
Да ли је ''кратка клупа'' највећи противник Реала?!

Скоцкао је тим као „лего” замак, па је Реал Мадрид под будним оком фудбалског инжењера Карла Анчелотија израстао у тим – а не скуп појединаца – који меље све пред собом. Четири пехара већ су украсила трофејну салу на стадиону Сантјаго Бернабеу, а с обзиром на то да Краљевски клуб у 2015. улази после серије од нестварне 22 узастопне победе било би право чудо да се ниска успеха не настави.

Уз Бајерн и Челси мадридски гигант тренутно изгледа као најозбиљнији претендент на још једну европску круну која би га учинила првим клубом са одбрањеном титулом од када се игра Лига шампиона. Барселона међутим тешко да може горе но што је играла до сада – а није то баш толико лоше да бисмо је већ сада отписали – скупоцени Манчестер Сити се буди… Далеко су судње битке.

А управо та даљина могла би да угуши напоре Реала да се потврди као недодирљиви владар фудбалске планете. Јер ма колико чудно звучало – Карло Анчелоти има „танку" клупу?!

Без обзира на то што на њој седе ноге вредне стотине милиона. Италијан је овакав Реал створио баш зато што је јасно поделио улоге, па се тачно зна ко коси, а ко воду носи. Кристијано Роналдо је недодирљив (2.134 минута на терену), одмах иза је Тони Крос (2.129), не заостају много ни Икер Касиљас (1.980), Серхио Рамос (1.854), Марсело (1.894), Хамес Родригез, (1.883) Герет Бејл (1.873) и Карим Бензема (1.919).

Осморка која чини кичму Анчелотијевог Реала.

Штоперски тандем поред стандардног Пепеа неретко је формирао и Рафаел Варан, минутажу на левом беку донекле су равноправно делили Данијел Карвахал и Алваро Арбелоа. Више од 1.000 минута одиграо је још само Иско… Лука Модрић није у рачуници (тек да нотирамо – 1.409 минута), јер је он због повреде мишића ван строја.

И управо ту лежи проблем.

Модрић је наиме био прва Анчелотијева опција у вези. Није издржао убитачан ритам. И није једини. Мање проблеме са мишићима имали су и Роналдо, Карвахал, Пепе, Рамос, Коентрао, Марсело, Илараманди, Кедира, Родригез, Бензема, Бејл… У трци на три фронта и то у периоду када ће свака утакмица бити пресудна неминовно је да ће их бити још.

А Анчелоти не воли много да експериментише. Такав је био и док је водио Милан. Двонедељна новогодишња пауза није могла да дође у бољем тренутку. Атомски фудбал какав игра Реал односи жртве. Умор узима данак. Досадашње препреке Карлето је успевао да прескочи. Али прави изазови крију се у наредних пет месеци. Повреде би могле да однесу све добро што су Мадриђани урадили ове сезоне. Време за ротације? Или Краљевски клуб има и краљевски лекарски тим?

Коментари / 0

Оставите коментар