Da li je ''kratka klupa'' najveći protivnik Reala?!

Najjače oružje Madriđana moglo bi da se ispostavi i kao potencijalna mina – Karlo Ančeloti tačno zna ko mu igra u startnih 11. Pitanje je samo koliko će svi oni moći da izdrže?

Fudbal 24.12.2014 | 10:40
Da li je ''kratka klupa'' najveći protivnik Reala?!

Skockao je tim kao „lego” zamak, pa je Real Madrid pod budnim okom fudbalskog inženjera Karla Ančelotija izrastao u tim – a ne skup pojedinaca – koji melje sve pred sobom. Četiri pehara već su ukrasila trofejnu salu na stadionu Santjago Bernabeu, a s obzirom na to da Kraljevski klub u 2015. ulazi posle serije od nestvarne 22 uzastopne pobede bilo bi pravo čudo da se niska uspeha ne nastavi.

Uz Bajern i Čelsi madridski gigant trenutno izgleda kao najozbiljniji pretendent na još jednu evropsku krunu koja bi ga učinila prvim klubom sa odbranjenom titulom od kada se igra Liga šampiona. Barselona međutim teško da može gore no što je igrala do sada – a nije to baš toliko loše da bismo je već sada otpisali – skupoceni Mančester Siti se budi… Daleko su sudnje bitke.

A upravo ta daljina mogla bi da uguši napore Reala da se potvrdi kao nedodirljivi vladar fudbalske planete. Jer ma koliko čudno zvučalo – Karlo Ančeloti ima „tanku" klupu?!

Bez obzira na to što na njoj sede noge vredne stotine miliona. Italijan je ovakav Real stvorio baš zato što je jasno podelio uloge, pa se tačno zna ko kosi, a ko vodu nosi. Kristijano Ronaldo je nedodirljiv (2.134 minuta na terenu), odmah iza je Toni Kros (2.129), ne zaostaju mnogo ni Iker Kasiljas (1.980), Serhio Ramos (1.854), Marselo (1.894), Hames Rodrigez, (1.883) Geret Bejl (1.873) i Karim Benzema (1.919).

Osmorka koja čini kičmu Ančelotijevog Reala.

Štoperski tandem pored standardnog Pepea neretko je formirao i Rafael Varan, minutažu na levom beku donekle su ravnopravno delili Danijel Karvahal i Alvaro Arbeloa. Više od 1.000 minuta odigrao je još samo Isko… Luka Modrić nije u računici (tek da notiramo – 1.409 minuta), jer je on zbog povrede mišića van stroja.

I upravo tu leži problem.

Modrić je naime bio prva Ančelotijeva opcija u vezi. Nije izdržao ubitačan ritam. I nije jedini. Manje probleme sa mišićima imali su i Ronaldo, Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao, Marselo, Ilaramandi, Kedira, Rodrigez, Benzema, Bejl… U trci na tri fronta i to u periodu kada će svaka utakmica biti presudna neminovno je da će ih biti još.

A Ančeloti ne voli mnogo da eksperimentiše. Takav je bio i dok je vodio Milan. Dvonedeljna novogodišnja pauza nije mogla da dođe u boljem trenutku. Atomski fudbal kakav igra Real odnosi žrtve. Umor uzima danak. Dosadašnje prepreke Karleto je uspevao da preskoči. Ali pravi izazovi kriju se u narednih pet meseci. Povrede bi mogle da odnesu sve dobro što su Madriđani uradili ove sezone. Vreme za rotacije? Ili Kraljevski klub ima i kraljevski lekarski tim?

Komentari / 0

Ostavite komentar