Неодрживи блиски односи и са Русијом и са ЕУ

Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ оцијенио је данас у Новом Саду неодрживом политику актуелне власти у Србији која заговара блиске односе и са Русијом и са ЕУ.

Србија 23.12.2014 | 14:09
Неодрживи блиски односи и са Русијом и са ЕУ

"Политика власти, која заговара блиске односе Србије и са Русијом и са ЕУ, једноставно је неодржива, јер је сваком нормалном јасно да се не може седети на две столице", рекао је Шешељ новинарима испред зграде Скупштине АП Војводине у Новом Саду.

На питање какву би еконмску политику водио да је на мјесту премијера Србије Александра Вучића, Шешељ је одговорио да би прво заштитио домаће пољопривреднике, посебно произвођаче хране.

"Наши пољопривредници не могу да се такмиче са сељацима из ЕУ, јер они имају огромне субвенције. Зато би нашу пољопривредну производњу, посебно произвођаче хране, заштитио царинама, које би биле барем на нивоу субвенција што их државе ЕУ дају својим пољопривредницима", рекао је Шешељ.

Шешељ је оцијенио да је АП Војводина у овом тренутку "зрела" за нове изборе, јер покрајинска власт више није легитимна.

"Покрајинска власт више није легитимна, јер је Демократска странка /ДС/ на претходним изборима освојила много мање гласова него на оним одржаним пре тога. То је доказ да се променила воља народа. А чим се променила народна воља, то је јасан знак да су у Војводини потребни ванредни избори", додао је Шешељ.

Други разлог за расписивање ванредних покрајинских избора лидер СРС-а види у промјени изборног принципа у Војводини.

"Прије је у Војводини постојао противуставан изборни принцип. Тада се пола посланика Скупштине АП Војводине бирало по већинском, а пола по пропорционалном изборном принципу. Недавно је прописано, међутим, да се избори у покрајини, као и у целој Србији, могу вршити једино по пропорционаланом принципу. То значи, да се одмах иде на нове изборе, да би се према тим правилима проверила народна воља", навео је Шешељ.

Шешељ каже да није замјерио предсједнику Скупштине АП Војводине Иштвану Пастору што му данас није одобрио да присуствује сједници покрајинског парламента.

"Упркос томе, ја и даље веома ценим господина Пастора. Од кад је он на челу Савеза војвођанских Мађара /СВМ/, та странка је изузетно коректна према Србији, као својој држави. За разлику од прошлих времена кад су ту странку водили лидери који су увек били уз антисрпску опозицију", навео је Шешељ.

Лидер СРС-а Шешељ и потпредсједник странке Милорад Мирчић упутили су раније захтјев Пастору да данашњем засједању Скупштине АП Војводине присуствују као грађани.

Пастор им то није одобрио, с обзиром, како је навео у свом саопштењу, да не постоји пословничка могућност да се удовољи захтјеву Шешеља и Мирчића, да као грађани присуствују сједници Скупштине АП Војводине.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сиви камен

23.12.2014 14:21

Свако на своју страну, за својим интересом.

ОДГОВОРИТЕ