Из Ливерпула одлази 12 одбрамбених играча!

Ливерпул није показао оно што се очекивало од њега ни у Премијер лиги, ни у Лиги шампиона, а за чињеницу да тим са Енфилда једино добро гура у Лига купу заслужна је катастрофална дефанзива која ће вероватно већ наредне сезоне бити скроз у измењеном саставу, јер се процењује да ће 12 одбранбених играча напустити клуб.

Фудбал 23.12.2014 | 21:00
Из Ливерпула одлази 12 одбрамбених играча!

Прича о оскрнављеном зиду који се већ лагано и рутински руши креће од Коло Туреа, Глена Џонсона и Џона Фланагана који ће већ на лето бити слободни фудбалери, а нису им понуђени нови уговори.

Иста ствар важи за Бреда Џонса који тренутно на голу има предност у односу на Симона Мињолеа, јер је Белгијанац један од већих разочарања ове сезоне, а челници су већ кренули у потрагу првог избора чувара мреже, те ће, све су прилике, и Мињоле морати да тражи нову средину.

На видику није ни продужење уговора Мартину Шкртелу који има договор са тимом са Енфилда још 18 месеци, док ће Мамаду Сако и Хосе Енрике бити продати првом приликом када заинтересована страна буде пунодила адекватан новац, који сигурно није превелики.

Дефанзивци Себастијан Коатес, Андре Висдом и Тијаго Иори су тренутно на позајмици и чекају расплет и судбину својих каријера у Ливерпулу, док ће Хавијер Манкиљо, који је релативно и показао способности и квалитет, остати на Енфлиду до краја позајмице из Атлетико Мадрида која предвиђа његов боравак две године ван тима "јорганџија".

Ток догађаја наговешта да ће Брандан Роџерс, уколико још буде седео на клупи Ливерпула, наредне сезоне морати да састави нову четворку у последњој линији.

Коментари / 0

Оставите коментар