Iz Liverpula odlazi 12 odbrambenih igrača!

Liverpul nije pokazao ono što se očekivalo od njega ni u Premijer ligi, ni u Ligi šampiona, a za činjenicu da tim sa Enfilda jedino dobro gura u Liga kupu zaslužna je katastrofalna defanziva koja će verovatno već naredne sezone biti skroz u izmenjenom sastavu, jer se procenjuje da će 12 odbranbenih igrača napustiti klub.

Fudbal 23.12.2014 | 21:00
Iz Liverpula odlazi 12 odbrambenih igrača!

Priča o oskrnavljenom zidu koji se već lagano i rutinski ruši kreće od Kolo Turea, Glena Džonsona i Džona Flanagana koji će već na leto biti slobodni fudbaleri, a nisu im ponuđeni novi ugovori.

Ista stvar važi za Breda Džonsa koji trenutno na golu ima prednost u odnosu na Simona Minjolea, jer je Belgijanac jedan od većih razočaranja ove sezone, a čelnici su već krenuli u potragu prvog izbora čuvara mreže, te će, sve su prilike, i Minjole morati da traži novu sredinu.

Na vidiku nije ni produženje ugovora Martinu Škrtelu koji ima dogovor sa timom sa Enfilda još 18 meseci, dok će Mamadu Sako i Hose Enrike biti prodati prvom prilikom kada zainteresovana strana bude punodila adekvatan novac, koji sigurno nije preveliki.

Defanzivci Sebastijan Koates, Andre Visdom i Tijago Iori su trenutno na pozajmici i čekaju rasplet i sudbinu svojih karijera u Liverpulu, dok će Havijer Mankiljo, koji je relativno i pokazao sposobnosti i kvalitet, ostati na Enflidu do kraja pozajmice iz Atletiko Madrida koja predviđa njegov boravak dve godine van tima "jorgandžija".

Tok događaja nagovešta da će Brandan Rodžers, ukoliko još bude sedeo na klupi Liverpula, naredne sezone morati da sastavi novu četvorku u poslednjoj liniji.

Komentari / 0

Ostavite komentar