Словенац Кампл ће дићи Дортмунд!

Посрнули "милионери" ангажовали су репрезентативца Словеније Кевина Кампла, офанзивца аустријског Ред Була.

Фудбал 24.12.2014 | 09:00
Словенац Кампл ће дићи Дортмунд!

Како коначно тргнути успавану и летаргичну Борусију Дортмунд, тренутно претпоследњу екипу на табели Бундес лиге? Тешко, али руководство клуба не седи скрштених руку.

Најнепријатније "јесење" изненађење европског фудбала направило је први потез у зимској паузи.

Дрес Дортмунда од другог дела сезоне носиће словеначки репрезентативац Кевин Кампл, доскорашњи офанзивни везиста аустријског Ред Була из Салцбурга. Рођен је у Немачкој 1990. године, а прошао је омладинску школу Бајера из Леверкузена.

Сениорску каријеру, ипак, није градио у Бајеру, већ су га се "фармацеути" одрекли 2011, после позајмице Гројтер Фирту. Затим је играо у Оснабрику и Алену, из којег се 2012. преселио у Ред Бул.

Занимљиво је да се родио у Солингену, где су се његови родитељи преселили из Марибора. Иако је могао да бира за коју ће репрезентацију играти, носи дрес "змајчека" још од периода када је био члан У-21 селекције.

За "А" тим своје земље наступио је 14 пута и постигао један гол.

"Кевин Кампл је разноврсни офанзивни везиста, кога смо посматрали већ неко време. Његов стил игре се апсолутно подудара са нашим", саопштено је на сајту Дортмунда.

За претходни клуб Кампл је наступио 109 пута и у тим утакмицама постигао 29 голова, уз 54 асистенције. Са "милионерима" ће потписати петогодишњи уговор. Финансијски детаљи споразума нису јавно саопштени.

Наредни такмичарски меч екипа Јиргена Клопа одиграће 31. јануара, баш против Бајера у Леверкузену. До тада ће делити последње место на табели са Фрајбургом, који је такође у 17 кола освојио само 15 бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар