Slovenac Kampl će dići Dortmund!

Posrnuli "milioneri" angažovali su reprezentativca Slovenije Kevina Kampla, ofanzivca austrijskog Red Bula.

Fudbal 24.12.2014 | 09:00
Slovenac Kampl će dići Dortmund!

Kako konačno trgnuti uspavanu i letargičnu Borusiju Dortmund, trenutno pretposlednju ekipu na tabeli Bundes lige? Teško, ali rukovodstvo kluba ne sedi skrštenih ruku.

Najneprijatnije "jesenje" iznenađenje evropskog fudbala napravilo je prvi potez u zimskoj pauzi.

Dres Dortmunda od drugog dela sezone nosiće slovenački reprezentativac Kevin Kampl, doskorašnji ofanzivni vezista austrijskog Red Bula iz Salcburga. Rođen je u Nemačkoj 1990. godine, a prošao je omladinsku školu Bajera iz Leverkuzena.

Seniorsku karijeru, ipak, nije gradio u Bajeru, već su ga se "farmaceuti" odrekli 2011, posle pozajmice Grojter Firtu. Zatim je igrao u Osnabriku i Alenu, iz kojeg se 2012. preselio u Red Bul.

Zanimljivo je da se rodio u Solingenu, gde su se njegovi roditelji preselili iz Maribora. Iako je mogao da bira za koju će reprezentaciju igrati, nosi dres "zmajčeka" još od perioda kada je bio član U-21 selekcije.

Za "A" tim svoje zemlje nastupio je 14 puta i postigao jedan gol.

"Kevin Kampl je raznovrsni ofanzivni vezista, koga smo posmatrali već neko vreme. Njegov stil igre se apsolutno podudara sa našim", saopšteno je na sajtu Dortmunda.

Za prethodni klub Kampl je nastupio 109 puta i u tim utakmicama postigao 29 golova, uz 54 asistencije. Sa "milionerima" će potpisati petogodišnji ugovor. Finansijski detalji sporazuma nisu javno saopšteni.

Naredni takmičarski meč ekipa Jirgena Klopa odigraće 31. januara, baš protiv Bajera u Leverkuzenu. Do tada će deliti poslednje mesto na tabeli sa Frajburgom, koji je takođe u 17 kola osvojio samo 15 bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar