''Клипови'' поклонили играчу 36 милиона!

Некадашњи НБА шампион једнострано је прекинуо сарадњу са Џошом Смитом, две и по године пре истека уговора.

Кошарка 23.12.2014 | 16:20
''Клипови'' поклонили играчу 36 милиона!

Детроит Пистонси у понедељак су повукли сензационалан потез, уручивши отказ Џошу Смиту (29), убедљиво најплаћенијем играчу актуелног тима.

Експлозивни крилни играч, који је само донекле остварио свој велики потенцијал, имао је уговор до лета 2016, вредан 13,5 милиона долара по сезони.

С обзиром на то да није направио никакав дисциплински прекршај, Пистонси ће морати да му исплате сав преостали новац, а Смит је од гарантованих 54 милиона долара, за колико је потписао 2013. године, одрадио само 18,1 милион!

Олакшавајућа околност је што ће преосталих 35,9 милиона, по слову Колективног уговора, моћи равномерно да распореде на наредних пет година (број неодрађених година из уговора играча, помножен са два, плус још једна година).

Пистонси са скором 5-23 спадају у ред најлошијих НБА тимова ове сезоне, уз Минесоту (5-21), Њујорк (5-25) и Филаделфију (3-23).

"Резултати у првој трећини сезоне нису на нивоу наших очекивања и зато смо морали да променимо правац кретања. Свим капацитетима се окрећемо развоју наших младих играча. Џош је ветеран и свестран играч, кога максимално поштујемо као особу и кошаркаша. Сматрамо да је било најпоштеније да му дамо слободу да даље бира свој пут", објаснио је Стен ван Ганди, тренер и председник Пистонса.

Џош Смит је био 17. "пик" на драфту 2004. Пре доласка у Детроит - ангажовао га је претходни менаџмент, на челу са Џоом Думарсом - провео је девет сезона у Атланта Хоксима.

Победник је такмичења у закуцавањима на Ол стар викенду 2005. и члан друге идеалне дефанзивне петорке за сезону 2009/10. Ове сезоне бележио је 13,1 поен, 7,2 скока и 4,7 асистенција по утакмици.

Када прође 48 сати од раскида уговора, моћи ће да бира нови тим.

Коментари / 0

Оставите коментар