Крај ере! Оде Раша Бабић у пензију!

Досадашњи председник ФС Београда поднео оставку, заменио га Славиша Кокеза, на Скупштини одлучено да искусни спортски радник, ипак, остане делегат у Извршном одбору ФСС.

Фудбал 23.12.2014 | 15:20
Крај ере! Оде Раша Бабић у пензију!

Ратомир Бабић (72) одлази из фудбала! Мало због утицаја других, мало својевољно, тек дугогодишњи функционер Партизана у понедељак је окончао мандат на функцији председнка Фудбалског савеза Београда и тиме практично завршио вишедеценијску мисију у најважнијој споредној ствари на свету.

Бабићу је на Скупштини ФС Београда поднео оставку, на месзу председника заменио га је кадар Црвене звезде, Славиша Кокеза, а како је је Управном одбору црно-белих, чији је члан био више пута, истекао мандат, извесно је да искусни спортски радник више неће учествовати у раду ни клуба, ни Савеза.

Што и сам потврђује.
„Доста је било, не видим себе више у фудбалу. Ни у Партизану, иако су људи покушали да ме наговоре да останем, а ни у Фудбалском савезу Београда. Уосталом, имам више од 70 година, чека ме доста приватног посла и стварно имам другачије планове“, предочио је Бабић после састанка Управног одбора клуба из Хумске 1 на коме је одлучено да се продаја Петра Шкулетића француском Лилу одложи за петак.

Бабићева улога у Фудбалском савезу Београда завршила се пре времена, пошто је делегатима Скупштине поднео оставку, иако он тврди да је увертира таквог чина била жестока.
„Остајем при ставу да су овом мом потезу претходиле најразличитије врсте притисака, али сам поносан на чињеницу да смо за време мог мандата успели да финансијски опоравимо Савез, осавременимо га, учинимо стабилном и организацијом за понос“.

Оставком Бабића Партизан је изгубио позиције у врху фудбалске власти на нивоу Београда, јер ће убудуће све важне одлуке у ФСБ доносити кадар Црвене звезде (председник Славиша Кокеза, потпредседник Јован Шурбатовић), иако су се делегати на данашњој Скупштини изјаснили да Раша остане њихов представник у Извршном одбору Фудбалског савеза Србије.
„Можда у Партизану није имао ко да брине о томе (позицијама у ФСБ, прим. ау), јер су у току опсежне припреме за нашу Скупштину“, додао је Бабић и поновио да нема намеру да остаје у Хумској 1, у којој је први пут имао функцију члана Савета омладинске школе (1978. година), да би затим напредовао до статуса члана Скупштине Партизана, потом и члана у Управном одбору, у који га је увео тадашњи председник клуба Мирко Марјановић.

Од тада је биран у чланство Управних одбора у председничким мандатима Ивана Ћурковића и Драгана Ђурића (стигао до потпредседничке функције), истицао се у раду омладинске школе, био представник Партизана у Заједници Суперлиге, али и Извршном одбору Фудбалског савеза Србији (чији је и даље члан).

Пре Партизана, био је функционер Лознице, а фудбалом је почео да се бави 1957. године, кад је заиграо за Коцељеву из родног краја.

Коментари / 0

Оставите коментар