Kraj ere! Ode Raša Babić u penziju!

Dosadašnji predsednik FS Beograda podneo ostavku, zamenio ga Slaviša Kokeza, na Skupštini odlučeno da iskusni sportski radnik, ipak, ostane delegat u Izvršnom odboru FSS.

Fudbal 23.12.2014 | 15:20
Kraj ere! Ode Raša Babić u penziju!

Ratomir Babić (72) odlazi iz fudbala! Malo zbog uticaja drugih, malo svojevoljno, tek dugogodišnji funkcioner Partizana u ponedeljak je okončao mandat na funkciji predsednka Fudbalskog saveza Beograda i time praktično završio višedecenijsku misiju u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Babiću je na Skupštini FS Beograda podneo ostavku, na meszu predsednika zamenio ga je kadar Crvene zvezde, Slaviša Kokeza, a kako je je Upravnom odboru crno-belih, čiji je član bio više puta, istekao mandat, izvesno je da iskusni sportski radnik više neće učestvovati u radu ni kluba, ni Saveza.

Što i sam potvrđuje.
„Dosta je bilo, ne vidim sebe više u fudbalu. Ni u Partizanu, iako su ljudi pokušali da me nagovore da ostanem, a ni u Fudbalskom savezu Beograda. Uostalom, imam više od 70 godina, čeka me dosta privatnog posla i stvarno imam drugačije planove“, predočio je Babić posle sastanka Upravnog odbora kluba iz Humske 1 na kome je odlučeno da se prodaja Petra Škuletića francuskom Lilu odloži za petak.

Babićeva uloga u Fudbalskom savezu Beograda završila se pre vremena, pošto je delegatima Skupštine podneo ostavku, iako on tvrdi da je uvertira takvog čina bila žestoka.
„Ostajem pri stavu da su ovom mom potezu prethodile najrazličitije vrste pritisaka, ali sam ponosan na činjenicu da smo za vreme mog mandata uspeli da finansijski oporavimo Savez, osavremenimo ga, učinimo stabilnom i organizacijom za ponos“.

Ostavkom Babića Partizan je izgubio pozicije u vrhu fudbalske vlasti na nivou Beograda, jer će ubuduće sve važne odluke u FSB donositi kadar Crvene zvezde (predsednik Slaviša Kokeza, potpredsednik Jovan Šurbatović), iako su se delegati na današnjoj Skupštini izjasnili da Raša ostane njihov predstavnik u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije.
„Možda u Partizanu nije imao ko da brine o tome (pozicijama u FSB, prim. au), jer su u toku opsežne pripreme za našu Skupštinu“, dodao je Babić i ponovio da nema nameru da ostaje u Humskoj 1, u kojoj je prvi put imao funkciju člana Saveta omladinske škole (1978. godina), da bi zatim napredovao do statusa člana Skupštine Partizana, potom i člana u Upravnom odboru, u koji ga je uveo tadašnji predsednik kluba Mirko Marjanović.

Od tada je biran u članstvo Upravnih odbora u predsedničkim mandatima Ivana Ćurkovića i Dragana Đurića (stigao do potpredsedničke funkcije), isticao se u radu omladinske škole, bio predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, ali i Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbiji (čiji je i dalje član).

Pre Partizana, bio je funkcioner Loznice, a fudbalom je počeo da se bavi 1957. godine, kad je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja.

Komentari / 0

Ostavite komentar