Обрадовић о мечевима са Звездом

"Наравно да се интересујем за моју Звезду и да пратим шта се дешава. То је ипак мој клуб, у којем раде моји пријатељи", рекао је 46-годишњи стручњак.

Кошарка 23.12.2014 | 10:40
Обрадовић о мечевима са Звездом

Кошаркаши Црвене звезде имаће јединствену прилику да против МЗТ-а у Скопљу у оквиру последњег меча 13. кола Јадранске лиге „обрну" прву фазу регионалног такмичења без пораза и тако постану први састав у АБА лиги којем је то пошло за руком. Ових дана кроз европске оквире све се више прича о Црвеној звезди као феномену који привлачи огромну пажњу, што због игара које пружа у регионалним оквирима, што у најјачем клупском такмичењу у Европи. Улазница за ТОП 16 фазу оверена је још у осмом колу, црвено-бели и даље незаустављиво плове Јадраном, а на помен Црвене звезде, чувени кошаркашки ас Саша Обрадовић не остаје равнодушан.

Одазвао се српски стручњак, који ове сезоне прави чуда са берлинском Албом, већ на први позив и био врло расположен да разговара на тему актуелних игара његовог бившег клуба, са којим ће се састати и у ТОП 16 фази Евролиге.
„Наравно да се интересујем за моју Звезду и пратим све шта се дешава. То је ипак мој клуб, у којем раде моји пријатељи, почев од Дејана Радоњића, преко Небојше Илића до Мирка Павловића и других мени драгих људи. Ето, баш смо недавно Дејан (Радоњић прим. аут.) и ја честитали један другом пролаз у ТОП 16 фазу Евролиге. Знате како, иако у Звезди нисам физички присутан већ годинама, ја осећам велику припадност и приврженост том клубу, који заиста волим. Ипак сам ја дете Звезде, које је са пет година отишло на стадион да гледа прву утакмицу и неко ко је у, назовимо то тако - 'гробарској' генерацији био један од ретких на другој страни", каже Обрадовић за МОЗЗАРТ Спорт.

Када је сазнао да ће му једна од станица у другој рунди Евролиге бити српска престоница, односно његова Звезда, није се осећао баш најпријатније.
„Када сам сазнао да ћу као тренер доћи у Београд и играти против мог клуба, није ми било свеједно. Баш ме је један немачки новинар упитао како се осећам, а ја сам само рекао: 'Ово није добро', а-ха-ха. Сама чињеница да ћу одмерити снаге са Звездом на мене делује фантастично. Звезду воде моји пријатељи, са којима увек врло радо попијем кафу, кад год сам у Београду. Гледао сам неколико Звездиних утакмица ове сезоне и целу ту атмосферу која влада у Арени. Искрено, немам појма како ћу моћи да се исконтролишем", с великим осмехом поручио је Обрадовић.

Обрадовић није желео никога посебно да истакне, већ је похвалио екипу Дејана Радоњића, коју красни јак тимски дух.
„Звезда игра перфектно ове сезоне, што показује и сам резултат. Свиђа ми се како игра екипа, свиђају ми се и играчи који чине тај колектив. То је врло леп скуп младих и талентованих играча и играча попут Вилијамса, који Евролигу држе у малом прсту. Састав карактерише одлична физичка припремљеност и велике атлетске способности. То ми се свиђа", сматра рођени Београђанин, који затим наставља:
"Када после једне сезоне играња у Евролиги дођете до оваквог резултата, онда је то заиста екстреман успех. Звезда игра изнад свих очекивања, али не бих да говорим о коначним дометима овог тима. Не желим да стварам притисак мом пријатељу Дејану Радоњићу. Пазите, колико год добро играли, на крају нико неће ценити ваш рад на пола сезоне. Потребно је да се ствари приведу до краја на прави начин, а надам се да ће се то и остварити", закључио је Обрадовић.

Коментари / 0

Оставите коментар