Obradović o mečevima sa Zvezdom

"Naravno da se interesujem za moju Zvezdu i da pratim šta se dešava. To je ipak moj klub, u kojem rade moji prijatelji", rekao je 46-godišnji stručnjak.

Košarka 23.12.2014 | 10:40
Obradović o mečevima sa Zvezdom

Košarkaši Crvene zvezde imaće jedinstvenu priliku da protiv MZT-a u Skoplju u okviru poslednjeg meča 13. kola Jadranske lige „obrnu" prvu fazu regionalnog takmičenja bez poraza i tako postanu prvi sastav u ABA ligi kojem je to pošlo za rukom. Ovih dana kroz evropske okvire sve se više priča o Crvenoj zvezdi kao fenomenu koji privlači ogromnu pažnju, što zbog igara koje pruža u regionalnim okvirima, što u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. Ulaznica za TOP 16 fazu overena je još u osmom kolu, crveno-beli i dalje nezaustavljivo plove Jadranom, a na pomen Crvene zvezde, čuveni košarkaški as Saša Obradović ne ostaje ravnodušan.

Odazvao se srpski stručnjak, koji ove sezone pravi čuda sa berlinskom Albom, već na prvi poziv i bio vrlo raspoložen da razgovara na temu aktuelnih igara njegovog bivšeg kluba, sa kojim će se sastati i u TOP 16 fazi Evrolige.
„Naravno da se interesujem za moju Zvezdu i pratim sve šta se dešava. To je ipak moj klub, u kojem rade moji prijatelji, počev od Dejana Radonjića, preko Nebojše Ilića do Mirka Pavlovića i drugih meni dragih ljudi. Eto, baš smo nedavno Dejan (Radonjić prim. aut.) i ja čestitali jedan drugom prolaz u TOP 16 fazu Evrolige. Znate kako, iako u Zvezdi nisam fizički prisutan već godinama, ja osećam veliku pripadnost i privrženost tom klubu, koji zaista volim. Ipak sam ja dete Zvezde, koje je sa pet godina otišlo na stadion da gleda prvu utakmicu i neko ko je u, nazovimo to tako - 'grobarskoj' generaciji bio jedan od retkih na drugoj strani", kaže Obradović za MOZZART Sport.

Kada je saznao da će mu jedna od stanica u drugoj rundi Evrolige biti srpska prestonica, odnosno njegova Zvezda, nije se osećao baš najprijatnije.
„Kada sam saznao da ću kao trener doći u Beograd i igrati protiv mog kluba, nije mi bilo svejedno. Baš me je jedan nemački novinar upitao kako se osećam, a ja sam samo rekao: 'Ovo nije dobro', a-ha-ha. Sama činjenica da ću odmeriti snage sa Zvezdom na mene deluje fantastično. Zvezdu vode moji prijatelji, sa kojima uvek vrlo rado popijem kafu, kad god sam u Beogradu. Gledao sam nekoliko Zvezdinih utakmica ove sezone i celu tu atmosferu koja vlada u Areni. Iskreno, nemam pojma kako ću moći da se iskontrolišem", s velikim osmehom poručio je Obradović.

Obradović nije želeo nikoga posebno da istakne, već je pohvalio ekipu Dejana Radonjića, koju krasni jak timski duh.
„Zvezda igra perfektno ove sezone, što pokazuje i sam rezultat. Sviđa mi se kako igra ekipa, sviđaju mi se i igrači koji čine taj kolektiv. To je vrlo lep skup mladih i talentovanih igrača i igrača poput Vilijamsa, koji Evroligu drže u malom prstu. Sastav karakteriše odlična fizička pripremljenost i velike atletske sposobnosti. To mi se sviđa", smatra rođeni Beograđanin, koji zatim nastavlja:
"Kada posle jedne sezone igranja u Evroligi dođete do ovakvog rezultata, onda je to zaista ekstreman uspeh. Zvezda igra iznad svih očekivanja, ali ne bih da govorim o konačnim dometima ovog tima. Ne želim da stvaram pritisak mom prijatelju Dejanu Radonjiću. Pazite, koliko god dobro igrali, na kraju niko neće ceniti vaš rad na pola sezone. Potrebno je da se stvari privedu do kraja na pravi način, a nadam se da će se to i ostvariti", zaključio je Obradović.

Komentari / 0

Ostavite komentar