Протест због смрти дјевојчице Нејле Бајрић

Смрт трогодишње дјевојчице Нејле Бајрић из Беговаче код Брчког и оптужбе породице да је до трагедије дошло због немара љекара, био је повод неформалној групи грађана („Форум грађана") да организује протестну шетњу с Трга правде до брчанске Болнице.

Босна и Херцеговина 22.12.2014 | 17:54
Протест због смрти дјевојчице Нејле Бајрић

Више стотина Брчака исказало је огорчење и револт стањем у здравству дистрикта и затражило оставке или смјене надлежних, као и полицијску истрагу о узроцима смрти дјевојчице.

Нејлина смрт је кап која је прелила чашу о катастрофалном стању у здравству дистрикта, оцјена је учесника протеста који су исказали пуну подршку породици Бајрић.

„Убили су ми дијете својим немаром. Хоћу да се макну ти бахати и осиони људи, хоћу да видим докторку Шећербеговић иза решетака. Два дана су ми убијали дијете на моје очи а ја вапила да нешто ураде. Нису ништа предузели", огорчена је мајка покојне Нејле Зада Бајрић која је с мужем и 10-годишњим сином учествовала у протесту.

Трагедије су бројне и морају се зауставити јер је бахатости и корупције у брчанском здравству толико да без драстичне промјене грађани могу само умирати или спас тражити у другим здравственим центрима, истичу учесници протеста међу којима су најбројније биле брчанске мајке.

„Визиту обављају кроз стаклена врата, слушају дјеци плућа кроз одјећу! Мајка сам двоје дјеце и више сам овдје у Болници провела с њима већ код куће. Имала сам тежак пород захваљујући доктору Славку Никићу који ме порађао природним путемн пуних девет сати. Да није било доктора на УКЦ Тузла, једно од њих које данас носи транспарент „Правда за Нејлу", или и оно и ја – не би били живи", изјавила је Весна Ђонлић из Рашљана код Брчког.

Након разговора с трочланом делегацијом учесника протеста дитректор Болнице др Душан Стокић је био кратак – оставку нећу поднијети а смијенити ме могу, након окончане истраге, они који су ме и поставили-.

У Тужилаштву дистрикта је потврђено да је налаз с обдукције стигао и да, „у интересу истраге", не могу говорити о садржају. Незванично сазнајемо – обдуцент је закључио да се Нејла угушила шлајмом.

Нејла Бајрић је, подсјећамо, преминула 10. децембра на путу од Брчког до Тузле гдје је хитно упућена након дводневног третмана на Педијатрији и компликација због проблема с дисањем.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ех

22.12.2014 17:12

јадно дијете. туга велика. али у касиндолу исто тако убијају пацијенте ко да су стока. једино обрацају пазњу на оне који им ставе коверат у дзеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

22.12.2014 22:25

Цему ова два негативна гласа тосу сигурно они који могу приустит коверту ил сами бахати доктори!Сто народ невиди видице биг ...а он није мацка ....стице њих сузе ови јадни људи...НЕК ИМ БОГ БУДЕ НАПОМОЦИ...ИСКРЕНО САУЦЕСЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

невенкагарагиц

23.12.2014 13:12

Назалост, овакве трагедије су све цесце и на УКЦ-у Тузла! Правда је спора, али достизна (за оне који не одустају), без обзира на застницки однос тузиластва, а тузланско је дно дна! хттп://форум.клиx.ба/правда-за-дениса-т53403.хтмл

ОДГОВОРИТЕ
Name

невенкагарагиц

23.12.2014 13:51

Родитељима изразавам искрено сауцесце и поруцујен да НЕ ОДУСТАЈУ, те да покрену приватну тузбу - парницу, иако це теско наци адвоката који це пристати заступати их. То казем зато сто це их и тузиластво и ВСТВ-е и Уставни суд БиХ годинама замајавати и ститити кривце. Истина је да је ова борба дуга, теска, исцрпљујуца, болна, али родитељи: НЕМОЈТЕ одустати, без обзира на године које це проци (десетак)док истерате ПРАВДУ!

ОДГОВОРИТЕ