Кркићи ''урлају'' на Пепа!

Отац фудбалера Стоука после три године проговорио и о односима у свлачионици Ноу Кампа за време најуспешније ере у историји клуба.

Фудбал 23.12.2014 | 10:00
Кркићи ''урлају'' на Пепа!

Мада је пројектован да буде друга звезда Барселоне - наравно, иза неприкосновеног Лионела Месија - Бојан Кркић (24) никад није успео да остави дубок траг међу Каталонцима, иако је за време четворогодишњег мандата у првом тиму каталонског великана повремено наговештавао потенцијал демонстриран у млађим категоријама. А није да није имао прилика да се докаже навијачима и устали у првом тиму, иако његов отац тврди да је главни разлог напуштања стадиона Ноу Камп заправо одлука тадашњег тренера Пепа Гвардиоле да га понекад и без разлога држи по страни.

Зато се Бојан Кркић сениор наљутио на Гвардиолу, коме и три године касније спочитава третман према свом сину.
„Током 2010. Пеп је на неколико утакмица остављао на клупи чак и Златана Ибрахимобвића, како би Бојан играо. Он је те шансе користио, постизао одлучујуће голове против Тенерифа и Севиље, али му никад није омогућио континуитет. У Купу краља Бојан је био најбољи стрелац, затим би дао гол или два у првенству и после тога не би играо седмицама. Било је то чудно. У финалу Лиге шампиона 2011. против Манчестер јунајтеда Пеп је прекршио обећање да ће Бојану дати одређену улогу на Вемблију. После тог меча, мој син је затражио трансфер и обрео се у Роми, а Барселона одмах довела Давида Виљу“, подсећа Бојан Кркић старији.

Као додатни разлог што је његов син напустио Барселону Кркић наводи односе у свлачионици за које уверава да су били далеко од хармоничних, иако се то није одражавало на резултате, па се ера под Пепом Гвардиолом сматра можда и најуспешнијом у историји клуба (освојено 14 трофеја).
„Свлачионица је била крцата светским звездама које су гледале како тамо неко дете почиње утакмице. Чак је и Роналдњо понекад седео на клупи, а Бојан био стартер. Временом су околности постале тешке и он није био омиљен међу свима“.

Није се Бојан Кркић јуниор прославио ни у каснијим епизодним улогама у Роми и Ајаксу, да би летос стигао у Премијер лигу, обукао дрес Стоука и повременим партијама наговестио да би могао да се врати на прави пут.
„У Стоуку играо као животиња! Даје најбоље од себе против највећих тимова. Поштује тренера Марка Хјуза, чији су тренинзи креативни. Осим тога, делује иза нападача, има слободу да се покаже у најбољем светлу. Ради за тим. Против Арсенала није престајао да трчи. Мој син је пропатио доста због фудбала и прошло је доста времена откако сам га видео овако срећног као што је у Стоуку“, рекао је старији Кркић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxл

23.12.2014 09:09

сретно Бојане редовно те купујем у сокеру најбољи си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста мудрује старији Кркиц

23.12.2014 09:10

Да је Бојан Кркиц прихватио да игра за Србију умјесто за Спанију могао је играти за Србију 2010 на Свјетском првенству.У спанској репрензентацији је тада била прејака конкуренција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

23.12.2014 10:42

... нема кајања. Добро ти је овај претходни господин рекао, преча ти је била ШПАНИЈА него СРБИЈА, и није ми вас нимало жао. Да ти толико није зинула ..., да ти син игра за шпанску репрезентацију, било би сасвим другачије. Да си рекао сину да игра за Србију а не за Шпанију, сада би Бојан био неко и нешто, а овако да није БН ТВ н би знао ни да је жив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

23.12.2014 22:26

О цему ви то ! Ако вец зелите да критикујете Бојана и његовог оца онда то морате аргументима а не измисљотинама. Када је Бојан правио јуниорску каријеру и његови родитељи последњу пару давали за њега гдје је тада била Србија? Србија је као и БиХ дрзава која уопсте неводи бригу о спортистима и насој дјеци у диаспори. Него кад неко прокрци пут сам себи, одрекне се свега и постане неко онда га зову, тразе и сјете се да је Србин . Као и многе незналице које овдје остављају коментаре

ОДГОВОРИТЕ