Krkići ''urlaju'' na Pepa!

Otac fudbalera Stouka posle tri godine progovorio i o odnosima u svlačionici Nou Kampa za vreme najuspešnije ere u istoriji kluba.

Fudbal 23.12.2014 | 10:00
Krkići ''urlaju'' na Pepa!

Mada je projektovan da bude druga zvezda Barselone - naravno, iza neprikosnovenog Lionela Mesija - Bojan Krkić (24) nikad nije uspeo da ostavi dubok trag među Kataloncima, iako je za vreme četvorogodišnjeg mandata u prvom timu katalonskog velikana povremeno nagoveštavao potencijal demonstriran u mlađim kategorijama. A nije da nije imao prilika da se dokaže navijačima i ustali u prvom timu, iako njegov otac tvrdi da je glavni razlog napuštanja stadiona Nou Kamp zapravo odluka tadašnjeg trenera Pepa Gvardiole da ga ponekad i bez razloga drži po strani.

Zato se Bojan Krkić senior naljutio na Gvardiolu, kome i tri godine kasnije spočitava tretman prema svom sinu.
„Tokom 2010. Pep je na nekoliko utakmica ostavljao na klupi čak i Zlatana Ibrahimobvića, kako bi Bojan igrao. On je te šanse koristio, postizao odlučujuće golove protiv Tenerifa i Sevilje, ali mu nikad nije omogućio kontinuitet. U Kupu kralja Bojan je bio najbolji strelac, zatim bi dao gol ili dva u prvenstvu i posle toga ne bi igrao sedmicama. Bilo je to čudno. U finalu Lige šampiona 2011. protiv Mančester junajteda Pep je prekršio obećanje da će Bojanu dati određenu ulogu na Vembliju. Posle tog meča, moj sin je zatražio transfer i obreo se u Romi, a Barselona odmah dovela Davida Vilju“, podseća Bojan Krkić stariji.

Kao dodatni razlog što je njegov sin napustio Barselonu Krkić navodi odnose u svlačionici za koje uverava da su bili daleko od harmoničnih, iako se to nije odražavalo na rezultate, pa se era pod Pepom Gvardiolom smatra možda i najuspešnijom u istoriji kluba (osvojeno 14 trofeja).
„Svlačionica je bila krcata svetskim zvezdama koje su gledale kako tamo neko dete počinje utakmice. Čak je i Ronaldnjo ponekad sedeo na klupi, a Bojan bio starter. Vremenom su okolnosti postale teške i on nije bio omiljen među svima“.

Nije se Bojan Krkić junior proslavio ni u kasnijim epizodnim ulogama u Romi i Ajaksu, da bi letos stigao u Premijer ligu, obukao dres Stouka i povremenim partijama nagovestio da bi mogao da se vrati na pravi put.
„U Stouku igrao kao životinja! Daje najbolje od sebe protiv najvećih timova. Poštuje trenera Marka Hjuza, čiji su treninzi kreativni. Osim toga, deluje iza napadača, ima slobodu da se pokaže u najboljem svetlu. Radi za tim. Protiv Arsenala nije prestajao da trči. Moj sin je propatio dosta zbog fudbala i prošlo je dosta vremena otkako sam ga video ovako srećnog kao što je u Stouku“, rekao je stariji Krkić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxl

23.12.2014 09:09

sretno Bojane redovno te kupujem u sokeru najbolji si

ODGOVORITE
Name

Sta mudruje stariji Krkic

23.12.2014 09:10

Da je Bojan Krkic prihvatio da igra za Srbiju umjesto za Spaniju mogao je igrati za Srbiju 2010 na Svjetskom prvenstvu.U spanskoj reprenzentaciji je tada bila prejaka konkurencija

ODGOVORITE
Name

Predrag

23.12.2014 10:42

... nema kajanja. Dobro ti je ovaj prethodni gospodin rekao, preča ti je bila ŠPANIJA nego SRBIJA, i nije mi vas nimalo žao. Da ti toliko nije zinula ..., da ti sin igra za špansku reprezentaciju, bilo bi sasvim drugačije. Da si rekao sinu da igra za Srbiju a ne za Španiju, sada bi Bojan bio neko i nešto, a ovako da nije BN TV n bi znao ni da je živ.

ODGOVORITE
Name

Gile

23.12.2014 22:26

O cemu vi to ! Ako vec zelite da kritikujete Bojana i njegovog oca onda to morate argumentima a ne izmisljotinama. Kada je Bojan pravio juniorsku karijeru i njegovi roditelji poslednju paru davali za njega gdje je tada bila Srbija? Srbija je kao i BiH drzava koja uopste nevodi brigu o sportistima i nasoj djeci u diaspori. Nego kad neko prokrci put sam sebi, odrekne se svega i postane neko onda ga zovu, traze i sjete se da je Srbin . Kao i mnoge neznalice koje ovdje ostavljaju komentare

ODGOVORITE