Карло Анћелоти: Човјек звани ПРВАК СВИЈЕТА!

Стратег Реала јединствен пример у свету фудбала: два пута освајао Интерконтинентални Куп као играч, а исти подухват остварио и као тренер!

Фудбал 23.12.2014 | 08:40
Карло Анћелоти: Човјек звани ПРВАК СВИЈЕТА!

Постоје у свету фудбала људи који су остатак света навикли да гледају са висине. Са највише тачке. Сада ће вама прва асоцијација бити Жозе Мурињо или можда неки од бивших бразилских селектора, али истина се крије на другој страни. Актулени тренер Реала, бивши италијански репрезентативац, један је од оних који је предодређен да буде део спортског Олимпа.

Он је вечерас после победе са Реал Мадридом над Сан Лоренцом постао тренер који је други пут у каријери освојио Интерконтинентални Куп. Податак за респект. Али од Карла то није све. Као играч био је члан оне чувене генерације Милана са краја осамдесетих која је деловала непобедиво. И тада је два пута био најбољи на свету.

Како се осећате на крову планете Карлето је први пут осетио 1989. године када су Росонери победили Атлетико Насионал из Медаљина. Стрелац је био Евани у последњем минуту другог продужетка. Годину дана касније Милан је био бољи од парагвајске Олимпије.

Ту навику Карло је сачувао и у тренерским данима. Миланезе је 2007. године водио до освајања клупског Мундијала пошто је у финалу победио Боку Јуниорс. Покер првих места заокружио је са Реал Мадридом.

И још један, не тако занемарљив податак: Жозе Мурињо је за три године на Бернабеу освојио три трофеја. А Карло Анћелоти за 16 месеци четири...

Коментари / 0

Оставите коментар