Karlo Anćeloti: Čovjek zvani PRVAK SVIJETA!

Strateg Reala jedinstven primer u svetu fudbala: dva puta osvajao Interkontinentalni Kup kao igrač, a isti poduhvat ostvario i kao trener!

Fudbal 23.12.2014 | 08:40
Karlo Anćeloti: Čovjek zvani PRVAK SVIJETA!

Postoje u svetu fudbala ljudi koji su ostatak sveta navikli da gledaju sa visine. Sa najviše tačke. Sada će vama prva asocijacija biti Žoze Murinjo ili možda neki od bivših brazilskih selektora, ali istina se krije na drugoj strani. Aktuleni trener Reala, bivši italijanski reprezentativac, jedan je od onih koji je predodređen da bude deo sportskog Olimpa.

On je večeras posle pobede sa Real Madridom nad San Lorencom postao trener koji je drugi put u karijeri osvojio Interkontinentalni Kup. Podatak za respekt. Ali od Karla to nije sve. Kao igrač bio je član one čuvene generacije Milana sa kraja osamdesetih koja je delovala nepobedivo. I tada je dva puta bio najbolji na svetu.

Kako se osećate na krovu planete Karleto je prvi put osetio 1989. godine kada su Rosoneri pobedili Atletiko Nasional iz Medaljina. Strelac je bio Evani u poslednjem minutu drugog produžetka. Godinu dana kasnije Milan je bio bolji od paragvajske Olimpije.

Tu naviku Karlo je sačuvao i u trenerskim danima. Milaneze je 2007. godine vodio do osvajanja klupskog Mundijala pošto je u finalu pobedio Boku Juniors. Poker prvih mesta zaokružio je sa Real Madridom.

I još jedan, ne tako zanemarljiv podatak: Žoze Murinjo je za tri godine na Bernabeu osvojio tri trofeja. A Karlo Anćeloti za 16 meseci četiri...

Komentari / 0

Ostavite komentar