Привремено суспендоване царинске стопе

Министарство спољне трговине и економских односа БиХ је саопштило да је Савјет министара БиХ на данашњој телефонској сједници усвојио „Приједлог одлуке о привременој суспензији и привременом смањењу царинских стопа код увоза одређених роба у БиХ до 31. децембра 2015. године“.

Босна и Херцеговина 22.12.2014 | 17:11
Привремено суспендоване царинске стопе

Предметном одлуком обезбјеђује се директна подршка привредним субјектима у БиХ у текстилној, обућарској, електро, металској, те прехрамбеној индустрији, које неопходан репроматеријал за производни процес, којег нема уопште или га нема у довољним количинама у БиХ, набављају из иностранства по бенефицираним условима.

Министарство подсјећа да се на овакав начин стварају повољни услови за даљи развој производних капацитета и отварање нових радних мјеста у производним гранама у којима је ангажовано око 30.000 радника у БиХ.

У складу са постојећим прописима у БиХ, Министарство ће у првом кварталу 2015. године, у сарадњи са другим надлежним институцијама, започети реализацију активности у правцу евентуалног проширења броја тарифних линија обухваћених Одлуком, чиме би се додатно допринијело проширењу опсега њене примјене.

Коментари / 0

Оставите коментар