Privremeno suspendovane carinske stope

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH je saopštilo da je Savjet ministara BiH na današnjoj telefonskoj sjednici usvojio „Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba u BiH do 31. decembra 2015. godine“.

Bosna i Hercegovina 22.12.2014 | 17:11
Privremeno suspendovane carinske stope

Predmetnom odlukom obezbjeđuje se direktna podrška privrednim subjektima u BiH u tekstilnoj, obućarskoj, elektro, metalskoj, te prehrambenoj industriji, koje neophodan repromaterijal za proizvodni proces, kojeg nema uopšte ili ga nema u dovoljnim količinama u BiH, nabavljaju iz inostranstva po beneficiranim uslovima.

Ministarstvo podsjeća da se na ovakav način stvaraju povoljni uslovi za dalji razvoj proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta u proizvodnim granama u kojima je angažovano oko 30.000 radnika u BiH.

U skladu sa postojećim propisima u BiH, Ministarstvo će u prvom kvartalu 2015. godine, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, započeti realizaciju aktivnosti u pravcu eventualnog proširenja broja tarifnih linija obuhvaćenih Odlukom, čime bi se dodatno doprinijelo proširenju opsega njene primjene.

Komentari / 0

Ostavite komentar