Микрофин: БиХ је додијељен намјенски кредит

Поводом приче „Гдје су милиони од њемачке донације?“, у којој се, између осталог, наводи да је “према уговору од шестог октобра ове године, новац поклоњен Босни и Херцеговини и да ће се новац од кредита који се буду враћали, ићи директно у касу Европског фонда за Босну и Херцеговину, а не Њемачкој”, из Микрокредитног друштва “Микрофин” тврде да је нетачно да је тај новац поклоњен БиХ.

Босна и Херцеговина 22.12.2014 | 16:40
Микрофин: БиХ је додијељен намјенски кредит

“Босни и Херцеговни је додијељен намјенски кредит, а намјена му је била да се пружи помоћ становништву и предузетницима који су били погођени поплавама. Помоћ се огледа у чињеници да је дати кредит бескаматан и да су клијентима, сходно томе, одобравани бескаматни кредити од стране Микрокредитног друштва „Микрофин“. Како се ради о кредитним средствима, иста морају бити враћени Развојној банци Њемачке (КфW), која је носилац уговора о кредиту испред државе Њемачке, на дан 30. јуни 2017. године”, наводи се у информацији “Микрофина”, поводом приче која је 18.12.2014. године објављена и у програму и на сајту РТВ БН.

У саопштењу се додаје да објављивљавање вијести,да је „овај новац поклоњен Босни и Херцеговини“, носи врло лоше конотације и може нанијети озбиљну штету Микрокредитном друштву „Микрофин“ у репутацијском смислу, а медијима у погледу професионалности и истинитости код извјештавања.

“Навод “Пет милиона евра, које је њемачка влада дала Босни и Херцеговини за поплављена домаћинства, већ је уплаћено на рачуне појединаца, а да се о томе није много ни знало”, осим тога што је тенденциозан, упућује и на суштинско неразумијевање цијеле тематике. Средства су се могла користити искључиво за поправак и отклањање штете настале у/на пословним објектима и домаћинствима која су била дјелимично или потпуно захваћена поплавама, те се подразумијева да су исплаћена на рачуне појединаца, тј. клијената који су претрпјели штете од поплава (њих хиљаду и осам стотина, у случају Микрокредитног друштва „Микрофин“), појашњавају из “Микрофина”.

Из ове Микрокредитне организације, такође, истичу да је нетачна тврдња да се „о томе није много знало“, јер је обавјештење о „Кредитима за помоћ становништву угроженом поплавама“ емитовано у ударним терминима на радио-станицама Нес, Џунгла, Бобар и БН радио, а осим ових радио-станица регионалног карактера, обавјештење је емитовано и на неколико локалних радио-станица мањег домета.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

микро(не)фин

22.12.2014 15:59

имена колега, имена дајте да видимо да се не поправљају куце од последица поплава у дрвару и гламоцу као сто су и они кинески трактори отисли спиркановим пуленима, комсијама и родбини, а о васем кредибилитету легалне лихварске организације не треба тросити ријеци, они који мало даље виде имају поприлицно јасну слику, а Бозе здравља сазнаце и сироке народне масе кад дјаво додје по своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

22.12.2014 16:00

Ово није једини случај"ДЕЗИНФОРМАЦИЈЕ"народа,али се надам да ће их у будуче бити мање.ТРЕБА ЕКСКЛУЗИВУ ДОБРО ПРОВЈЕРИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

град

22.12.2014 16:33

ДА НИЈЕ ПУГЕР ДИЈЕЛИО КРЕДИТЕ АУУУУУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

22.12.2014 17:19

а знате ли да је скрбиц власник микрофин банке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

фред мантин

13.03.2017 13:31

Да ли мислите да је добивање кредита? Ти си озбиљно потребна хитна кредит да покренете властити посао? Јесте ли у дуговима? Ово је ваша прилика да остварите своје жеље, дајемо особни зајмови, пословне зајмове и корпоративних кредита и све врсте кредита уз 2% камата за више информација контактирајте нас путем е-маила (фредмантин@гмаил.цом)

ОДГОВОРИТЕ
Name

аугустине јунио

22.06.2017 22:28

Здраво, То је обавијестити јавност да господин Аугустине, приватни кредитни зајмодавац отвара финанцијску прилику свима којима је потребна било каква финанцијска помоћ. Дајемо зајам по каматној стопи од 2% за појединце, твртке и твртке под јасним и разумљивим увјетима и увјетима. Контактирајте нас данас е-маилом на: (аугустинејунио@гмаил.цом)

ОДГОВОРИТЕ