Mikrofin: BiH je dodijeljen namjenski kredit

Povodom priče „Gdje su milioni od njemačke donacije?“, u kojoj se, između ostalog, navodi da je “prema ugovoru od šestog oktobra ove godine, novac poklonjen Bosni i Hercegovini i da će se novac od kredita koji se budu vraćali, ići direktno u kasu Evropskog fonda za Bosnu i Hercegovinu, a ne Njemačkoj”, iz Mikrokreditnog društva “Mikrofin” tvrde da je netačno da je taj novac poklonjen BiH.

Bosna i Hercegovina 22.12.2014 | 16:40
Mikrofin: BiH je dodijeljen namjenski kredit

“Bosni i Hercegovni je dodijeljen namjenski kredit, a namjena mu je bila da se pruži pomoć stanovništvu i preduzetnicima koji su bili pogođeni poplavama. Pomoć se ogleda u činjenici da je dati kredit beskamatan i da su klijentima, shodno tome, odobravani beskamatni krediti od strane Mikrokreditnog društva „Mikrofin“. Kako se radi o kreditnim sredstvima, ista moraju biti vraćeni Razvojnoj banci Njemačke (KfW), koja je nosilac ugovora o kreditu ispred države Njemačke, na dan 30. juni 2017. godine”, navodi se u informaciji “Mikrofina”, povodom priče koja je 18.12.2014. godine objavljena i u programu i na sajtu RTV BN.

U saopštenju se dodaje da objavljivljavanje vijesti,da je „ovaj novac poklonjen Bosni i Hercegovini“, nosi vrlo loše konotacije i može nanijeti ozbiljnu štetu Mikrokreditnom društvu „Mikrofin“ u reputacijskom smislu, a medijima u pogledu profesionalnosti i istinitosti kod izvještavanja.

“Navod “Pet miliona evra, koje je njemačka vlada dala Bosni i Hercegovini za poplavljena domaćinstva, već je uplaćeno na račune pojedinaca, a da se o tome nije mnogo ni znalo”, osim toga što je tendenciozan, upućuje i na suštinsko nerazumijevanje cijele tematike. Sredstva su se mogla koristiti isključivo za popravak i otklanjanje štete nastale u/na poslovnim objektima i domaćinstvima koja su bila djelimično ili potpuno zahvaćena poplavama, te se podrazumijeva da su isplaćena na račune pojedinaca, tj. klijenata koji su pretrpjeli štete od poplava (njih hiljadu i osam stotina, u slučaju Mikrokreditnog društva „Mikrofin“), pojašnjavaju iz “Mikrofina”.

Iz ove Mikrokreditne organizacije, takođe, ističu da je netačna tvrdnja da se „o tome nije mnogo znalo“, jer je obavještenje o „Kreditima za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama“ emitovano u udarnim terminima na radio-stanicama Nes, Džungla, Bobar i BN radio, a osim ovih radio-stanica regionalnog karaktera, obavještenje je emitovano i na nekoliko lokalnih radio-stanica manjeg dometa.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

mikro(ne)fin

22.12.2014 15:59

imena kolega, imena dajte da vidimo da se ne popravljaju kuce od posledica poplava u drvaru i glamocu kao sto su i oni kineski traktori otisli spirkanovim pulenima, komsijama i rodbini, a o vasem kredibilitetu legalne lihvarske organizacije ne treba trositi rijeci, oni koji malo dalje vide imaju poprilicno jasnu sliku, a Boze zdravlja saznace i siroke narodne mase kad djavo dodje po svoje.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

22.12.2014 16:00

Ovo nije jedini slučaj"DEZINFORMACIJE"naroda,ali se nadam da će ih u buduče biti manje.TREBA EKSKLUZIVU DOBRO PROVJERITI.

ODGOVORITE
Name

grad

22.12.2014 16:33

DA NIJE PUGER DIJELIO KREDITE AUUUUU

ODGOVORITE
Name

nn

22.12.2014 17:19

a znate li da je skrbic vlasnik mikrofin banke?

ODGOVORITE
Name

fred mantin

13.03.2017 13:31

Da li mislite da je dobivanje kredita? Ti si ozbiljno potrebna hitna kredit da pokrenete vlastiti posao? Jeste li u dugovima? Ovo je vaša prilika da ostvarite svoje želje, dajemo osobni zajmovi, poslovne zajmove i korporativnih kredita i sve vrste kredita uz 2% kamata za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila ([email protected])

ODGOVORITE
Name

augustine junio

22.06.2017 22:28

Zdravo, To je obavijestiti javnost da gospodin Augustine, privatni kreditni zajmodavac otvara financijsku priliku svima kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Dajemo zajam po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke pod jasnim i razumljivim uvjetima i uvjetima. Kontaktirajte nas danas e-mailom na: ([email protected])

ODGOVORITE