Тузла: Радници пред скупштином

Око 50 радника пропалих тузланских фирми окупило се данас испред зграде у коју је смештена Скупштина Тузланског кантона, тражећи да се хитно позову сви посланици да би расправљали о радничким проблемима.

Босна и Херцеговина 22.12.2014 | 15:30
Тузла: Радници пред скупштином

У групи која протестује су радници Фабрике обуће "Аида", радници Фабрике детерџената "Дита" и Ливнице челика из Тузле, јављају локални медији.

Уколико се њихов захтев на испуни, радници намеравају да предузму друге кораке.

Влада Тузланског кантона је у уторак, 16. децембра, затражила од менаџмента, синдиката и радника "Аиде" да својим активностима помогну у решавању њихових проблема у оквиру законских и финансијских могућности Тузланског кантона, као и трајнијем упошљавању радника, те да својим исхитреним потезима и разним блокадама додатно не усложњавају ионако тешку ситуацију.

У том смислу, надлежни органи безбедности убудуће не могу дозволити било какве блокаде саобраћајница и других објеката, јер се на тај начин угрожава општа безбедности лица и материјалних добара, као и животи, здравље и имовина осталих грађана.

Влада Тузланског кантона моли раднике "Аиде", али и других предузећа да у изражавању свог незадовољства не ометају живот људи и привреде, првенствено у граду Тузли, али и другим подручјима, јер ти људи нису одговорни за стање у "Аиди" и другим фирмама.

Влада је апеловала на синдикате да разумију да Влада Тузланског кантона није надлежна за решавање свих проблема, те да је потребно да своје захтеве и притиске синдикати упућују на адресе институција које имају стварну надлежност и могућност да их решавају.

Радници "Аиде" су у петак, 19. децембра, и поред упозорења, проследили захтјев Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона за окупљање у понедељак, 22. децембра.

Коментари / 0

Оставите коментар