Серија А: Нови ремији Интера и Сампдорије

"Неразури" освојили бод против Лација, иако су губили 0:2. Роберто Манћини у свом другом мандату и даље без победе на "Меаци". Дејан Станковић искључен је у Ђенови, док се његов кум Михајловић смешкао. Занимљив термин у Серији А, генерално.

Фудбал 22.12.2014 | 13:20
Серија А: Нови ремији Интера и Сампдорије

Екипа Интера избегла је пораз у сусрету са Лациом, али тиме неће поправити свој незавидан положај на табели - 2:2 (Ковачић 66, Паласио 80 - Андерсон 2, 37).

Интер је 11, са 21 бодом из 16 мечева, а и даље га мучи лоша форма на свом стадиону, где је добио само три од осам утакмица Серије А (девет, ако рачунамо и реми против Милана у 12. колу, када је Роберто Манћини заменио Валтера Мацарија).

Лацио ће жалити што се у Рим није вратио са читавим пленом, али у целини може да буде задовољан трећим местом уочи празничне паузе - "бјанкоселести" имају 27 бодова и за један погодак бољу гол-разлику од Наполија и Сампдорије.

Интер је играо, а Лацио користио шансе. Бразилац Андерсон постарао се да на полувремену буде 0:2, међутим, Интер је чекао, чекао и дочекао један конкретан, прави потез, који га је вратио у утакмицу.

Догодило се то у 66. минуту, када је млади Хрват Матео Ковачић сјајно реаговао на избијену лопту после корнера и волеј ударцем са 18 метара матирао иначе доброг голмана Маркетија.

То је дало самопоуздање момцима у црно-плавим дресовима и 10 минута пре краја је уследило заслужено изједначење, када је Д'Амброзио главом проиграо Родрига Паласија, а одбрана Лација "испала" у покушају да направи офсајд замку.

Мауро Икарди у 93. минуту је шутирао поред гола из чисте ситуације, али и да је затресао мрежу, гол би био поништен због офсајда и потпуног преокрета не би било...

У поподневним мечевима 16. кола Сампдорија није успела да победи Удинезе (2:2), као ни Фиорентина Емполи (1:1).

Рома је у суботу ремизирала са Миланом, па је водећи Јувентус (39 бодова) повећао предност, која сада износи три бода. Готово је извесно да ће у трку за "скудетом" и ове сезоне водити само та два тима.

Три ремија, 1:1, 2:2 и 3:3 и, само, један победник у мечевима 16. кола Серије А одиграним у термину од 15 часова.

Фудбалери Торина успели су, захваљујући преокрету "из двојке", головима Пољака Камила Глика да нанесу други узастопни пораз Ђенови - 2:1 (0:1).

Ђенова, која није знала за неуспех девет дугих кола, изгубила је код куће пре седам дана од Роме (0:1), у бурном мечу у ком им је поништен гол у надокнади времена (па је било и табања), што је екипу са "Марасија" очигледно уздрмало.

На осталим теренима, рачунајући и онај на "Марасију" односно "Луиђију Ферарису", нерешени исходи.

Сампдорија, нашег тренера Синише Михајловића и асистента Ненад Сакића одиграла је 2:2 против Удинезеа, чији је асистент Дејан Станковић искључен у финишу, због бурне реакције на једну од спорних одлука судије.

На крају 2:2 (1:2), уз податак да су оба тима водила, да је Удинезе имао стативу за 2:3, да је Томас Орто искључен у екипи гостију у финишу меча и да је онда резервиста Сампа, Фабрицио Каћаторе, имао стопостотну шансу чим је ушао у игру, без да је претходно додирнуо лопту.

Његов ударац главом са пет метара прошао је "тик" поред стативе гола Удинезеа, што Станковић није могао да гледа, јер је већ био искључен.

Занимљив је био тренутак када је Масимилијано Ирати послао Станковића у свлачионицу, он је трчао ка тунелу и рукама гестикулирао да се извињава због бурне реакције, што је насмејало његовог кума Михајловића.

Тешко је рећи да је Михајловић имао право да буде незадовољан, иако је у финишу играо са четири нападача и имао играча више. Његов тим, који није изгубио још од 29. октобра (Интер, 1:0, пенал у 92. минуту) примио је два брза гола у финишу првог полувремена, преко Гејиха и Данила и, некако, успео да се опорави.

Сампдорија је била далеко бољи ривал у наставку, али после једне контре уздрмала се статива поред немоћног Ромера, па је тешко рећи да би се домаћи опоравили и од 2:3 на мање од десет минута пре краја.

Могли су и до победе, непланирано, када је Де Силвестри морао да изађе из игре због повреде, а Каћаторе умало постао јунак, стрелац победоносног гола из једног контакта с лоптом на утакмици.

Од поменутог пораза на "Ђузепе Меаци", јединог који је доживео ове сезоне, Михајловић има две победе и пет ремија.

У Бергаму, храбар повратак Аталанте са 1:3 на полувремену.

Палермо је био близу да настави серију фантастичних, Аталанта очајних игара, али су се два тима у различитим формама нашли на средини - 3:3, захваљујући талисману домаћих Хернану Денису.

Пре тога, бриљирао је наследних Хавијера Пастореа у дресу Сицилијанаца, 25-годишњи Аргентинац Франко Васкез. Његов гол за 1:2, а био је стрелац и за 1:3, потврђује да је научио нешто гледајући своје идоле Хуана Романа Рикелмеа и Зинедина Зидана.
Аталанта, после свега, остаје само три победе ове сезоне односно једном у последњих девет кола, док је чета Бепеа Јакинија превазишла кризу с почетка сезоне и налази се у серији од осам утакмица без пораза, 4-4-0.

Последњи тим који је победио Палермо је - Јуве, 26. октобра.

Аталанта је успела да заустави звезду Палерма, 21-годишњег шпица Паула Дибалу, стрелца пет голова у последњих шест кола, али није имала решење за Васкеза.

У дербију Тоскане, обе традиције су остале на снази.

Емполи је без победе над Фиорентином и после 17 година и 11 међусобних окршаја у Серији А, али је Емполи без пораза у првенству и седмо коло заредом.

Можда и најтврђа екипа "калча" примила је гол, после четири утакмице у којима је сачувала мрежу, али је у наставку изборила реми на "Артемио Франкију": Фиорентина - Емполи 1:1 (1:0).

Виола је повела преко Хуана Варгаса, повратник Марио Гомез, који и даље чека гол, погодио је оквир, Борха Валеро се обрукао када је пребацио пречку са два метра удаљености, што је казнио Лоренцо Тонели у 57. минуту.

Од везаних пораза од Сампдорије и Наполија, Фиорентина има 4-2-0.

РЕЗУЛТАТИ 16. КОЛА:

Верона - Кјево 0:1 (0:0)
/Палоски 81/

Аталанта - Палермо 3:3 (1:3)
/Денис пен 40, Моралес 55, Денис 76 - Риђони 6, Васкез 16, 45+1/

Фиорентина - Емполи 1:1 (1:0)
/Варгас 44 - Тонели 57/

Сампдорија - Удинезе 2:2 (1:2)
/Обијанг 15, Габијадини 60 - Геихо 31, Данило 34/

Торино - Ђенова 2:1 (0:1)
/Глик 52, 63 - Фалке 42/

Интер - Лацио 2:2 (0:2)
/Ковачић 66, Паласио 80 - Андерсон 2, 37/

одиграно у суботу:

Сасуоло - Ћезена 1:1 (0:0)
/Заза пен 76 - Зе Едуардо 94/

Рома - Милан 0:0

у четвртак:

Каљари - Јувентус 1:3 (0:2)
/Росетини 65 - Тевез 3, Видал 15, Љоренте 51/

Наполи - Парма 2:0 (2:0)
/Запата 19, Мертенс пен 30/

ТАБЕЛА: Јувентус 39, Рома 36, Лацио 27, Наполи 27, Сампдорија 27, Ђенова 26, Милан 25, Фиорентина 24, Удинезе 22, Палермо 22, Интер 21, Сасуоло 20, Верона 17, Торино 17, Емполи 17, Кјево 16, Аталанта 15, Каљари 12, Ћезена 9, Парма 6.

Иако је до краја првог круга Серије А остало још два кола, уследиће двонедељна божићна пауза, тако да ће наредне утакмице Италијани играти 2015. године. Остало је још да буде одигран дерби Интер - Лацио.

Коментари / 0

Оставите коментар